Берлін заборонив жителям міста здавати помешкання через Airbnb

Берлін заборонив жителям міста здавати помешкання через Airbnb

Укрінформ
З 1 травня у Берліні заборонено здавати помешкання через Airbnb та інші подібні інтернет-сервіси.

Про це повідомляє німецьке видання Der Spiegel.

Міська рада Берліна ухвалила рішення заборонити аренду помешкання шляхом інтренет сервісів. Тим власникам житла, які порушать цю заборону, загрожує штраф у розмірі до 100 тисяч євро.

З 1 травня 2016 року завершується перехідний період і набуває чинності закон про використання житлових приміщень “не за призначенням”. Згідно з цим нормативним актом, без спеціального дозволу влади здавати туристам житло заборонено. При цьому процедура отримання такого дозволу залишається незрозумілою.

Берлінські законодавці вважають, що через такі сервіси, у столиці ФРН росте вартість оренди житлової нерухомості й катастрофічно бракує квартир.

При цьому юристи вказують на те, що закон вийшов суперечливим і залишає відкритими багато питань.

Для самих берлінців таке нововведення також стало вельми неприємною новиною. Адже для власників помешкань можливість здати своє житло туристам – чудовий спосіб заробити.

На сьогодні, наприклад, на сайті Airbnb зареєстровано близько 17 300 квартир та кімнат у столиці Німеччини.

Самим туристам пропозиції на цьому сервісі можуть обходитися значно дешевше, ніж номер у готелі.

Відтепер інтернет-сервіси оренди житла зобов’язані повідомляти відповідні органи про порушників, які намагатимуться обійти закон. При цьому туристам, які знімають квартири, штраф не загрожує, – лише орендодавцям.

Але варто зазначити, що здавати окремі кімнати дозволено й надалі. Тобто якщо туристам виділяють, скажімо, одну-дві кімнати, а самі господарі в цей час живуть в інших кімнатах, порушенням це не вважається. Головне, щоб площа, яка здається в оренду, не перевищувала 50% від загальної площі квартири.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-