Порада туристу: Чого очікувати від подорожі Азією

Порада туристу: Чого очікувати від подорожі Азією

Укрінформ
Досвідчені мандрівники розповіли нам з чим їм доводилося зустрітися під час подорожей Азією.

Азію сміливо можна називати "іншим світом", там справді все інакше. Тут найбідніші країни-нетрі, межують з надрозвиненими країнами майбутнього. Тут надзвичайна та неповторна природа і такі ж самі люди, яких ти більше ніде не зустрінеш у світі, принаймні у такій кількості.

Укрінформ поспілкувався з мандрівниками, для яких Азія - звіданий край. Вони розповіли, що їх найбільше вразило, і дали декілька порад.

1. Азія -  частина світу, де ти не будеш почувати себе самотнім. Тут дуже привітні люди, які дуже раді туристам і готові їм допомогти. Найбільше захоплення європейцями виникає у найменш розвинених країнах.

2. Азія - частина світу, де рідко доведеться стикнутися з агресією. Тут багато країн, де по вулицях розгулюють буддиські монахи, навколо вирує атмосфера спокою. Особливо в Гімалаях.

3. Азія - частина світу, де у більшості країн відсутня мережа і мобільний зв'язок. Тому, якщо ви хочете повністю відірватися від цивілізації або нарешті не відволікатися на дзвінки, це те місце, де ви можете з легкістю цього досягти.  

4. Азія - частина світу, де панує антисанітарія. У багатьох країнах навіть у найдорожчих ресторанах можна зустріти мишу, подають салати з комахами та лічинками. Не в усіх звичайно, але будьте обережними, особливо у малорозвинених країнах, мандрівники застерігають, бо мали гіркий досвід. Також у жодному разі не радять пити місцеву воду. У нас на неї імунітету немає, а вона тут досить нечиста. Тому купляйте воду у пляшках. Та сама ситуація з льодом у барах, намагайтеся уникати. Іще такий нюанс - вода в душі. У малорозвинених країнах Азії будьте обережними. Краще обійдіться вологими серветками та сухим шампунем. Не доведи Господи, ви випадково її ковтнете.  

5. Азія - частина світу, де знаходяться неперевершені гори і неповторні краєвиди. Але в деяких країнах будьте готові до гірської хвороби. Від неї ніхто не застережений. Симптоми: постійний брак кисню, сльозовиділення, запаморочення, головний біль. Це може статися як і під час походу в гори, так і в гірських містечках. Особливо важко в Гімалаях. Мандрівники радять у такому випадку, пити дуже багато води. Також всі, як один, попереджають: у горах тут надзвичайно холодно, тому необхідно тепло одягатися, навіть улітку. Термобілизна і теплий светрик - musthave у гірській місцевості.

6. Азія - частина світу з унікальної кухнею. Хоча азіатська кухня на любителя, але, куштуючи її знову і знову, не можеш уявити без неї свого життя. Місцями гостра, місцями занадто гостра, десь дуже дивна і місцями прісна, а десь бездоганна і ні нащо не схожа. Єдине що, мандрівники не радять куштувати вуличної їжі, навіть у найрозвиненіших країнах. А особливо в Індії. Отруєння, кажуть, гарантоване. 

Стосовно щеплення. В Україні необхідної вакцини обмаль, потрібно заздалегідь домовлятися через приватні клініки і платити шалені гроші. Тільки за одне щеплення можна заплатити більше 1000 гривень, а їх радять робити мінімум три. Звичайно, є випадки, коли мандрівники ризикували і нехтували цим правилом, повертаючись абсолютно здоровими. Але вирішувати вам. 

Ще мандрівники радять брати медикаменти з собою з дому. Тут не все можна знайти. Обов'язково візьміть антисептик і засіб, що очищає шкіру. Також стане в нагоді портативний акумулятор, бо " цивілізація " тут не скрізь.

Трохи окремо про Китай:

1. Ця країна дуже "заплутана". Є міста, які мають одну й ту саму назву, та й самому переплутати частки "дзінь" і "дзинь" і потрапити в іншу частину країни дуже легко. Навігація для туристів тут непристосована. Дуже мало вказівників англійською мовою, одні ієрогліфи. Тому, якщо з китайською у вас погано і ще й з англійською не дуже, то заблукаєте вмить. Дивно, але більшість китайців погано володіють англійською мовою, тому допомоги від кожного мешканця чекати не слід. Розібратися з маршрутом на станціях метро, чи навіть уже в аеропорту після прибуття, дуже складно, що там говорити вже про автобуси. Мандрівники радять планувати свій маршрут ще вдома, заздалегідь. Краще скористатися порталом Travel China Guide.

2. Це країна, де немає соцмереж, Google й доступу до інтернету. Wi-Fi тут можна навіть знайти далеко не в усіх готелях, теж саме стосується і закладів харчування. До того ж тут не працюватимуть усі мобільні додатки, завантажені з Google Play. Тому обов'язково шукайте альтернативу.  

3. Це країна з кепським автостопом. Він тут не поширений. Хоча багато мандрівників розповідають, що часто зупинялися і підбирали з собой через шалену цікавість. Для 90% китайців автостоп - це дикість.

І все ж таки, незважаючи на деякі труднощі і складнощі, усі мандрівники радять відвідати Азію. Бо вона - казкова! Тут відкривається абсолютно інший світ, який розширить ваш кругозір та світосприйняття. Тут можна знайти безліч пригод і приємних спогадів на все життя. Мандрівники точно радять, але трошечки попереджають...

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-