Херсонщина покращить інфраструктуру і подорожчає до літнього сезону

Херсонщина покращить інфраструктуру і подорожчає до літнього сезону

Укрінформ
Херсонщина готується до цьогорічного літнього сезону, покращує інфраструктуру і створює нові проекти, а також стане трішки дорожчою, ніж 2015 року.

Про це заявили представники Херсонської ОДА, повідомляє кореспондент Укрінформу.  

«Цінова політика вже є сформованою. Ціни трохи підвищилися, порівняно з минулим роком. Дитячий відпочинок на тендерних пропозиціях –  від 150 грн до 300 за добу, у суму входять анімаційні програми, проживання, екскурсії.  Дорослий відпочинок: від 250 грн… Цього року ми також готуємо нові туристичні проекти», — розповіла директор Департаменту зовнішніх економічних зв'язків та туризму Херсонської облдержадміністрації Тетяна Волинець.

У свою чергу, начальник управління туризму та курортів Херсонської ОДА Юрій Стельмашенко розповів, що найближчим часом місцеві дороги стануть кращими: «На дороги вже виділили певні кошти с держбюджету».

Також запустят рейси «Київ-Херсон» та «Мінськ-Херсон» і потяги «Мінськ-Новоолексіївка» та «Мінськ-Генічеськ». Упродовж літнього періоду більшість потягів переведуть на щоденний графік руху.

Окрім того, зміни відбудуться й у рівні обслуговування. Для його підвищення в області для готельєрів організували низку тренінгів із залученням європейських фахівців-експертів з розвитку індустрії гостинності.  Найбільше всього зараз розвивається Скадовський район, не здає позицій і Нова Каховка, утримуючи статус одного з найрозвиненіших туристичних регіонів Херсонщини.

На сьогодні Херсонщина розпочала реалізацію проектів з оснащення пляжних і відпочинкових зон веб-камерами, поширення зони Вай-Фай у транспорті, запроваджується система туристичних маршрутів з QR-кодами, облаштовуються спеціалізовані велодоріжки у Скадовському та Цюрупинському районах, розробили нові туристичні маршрути, зокрема у Чорноморському біосферному заповіднику, а також нові фестивалі. Пообіцяли, що обов'язково відбудуться молодіжні спортивно-музичні фестивалі, такі як Crazzzy days, Anotherland, Утопія.

Також запланований масштабний проект зі створення бальнеологічний курорту в Голопристанському районі, але його реалізацію планують не раніше наступного року.

За словами Тетяни Волинець,  минулого року Херсонщину відвідало понад 2 мільйона туристів, з них 20 тисяч - іноземці, заповнення по всьому регіону  в середньому становило 90 %. Провівши моніторинг за кількістю відвідування сайтів, бронювання номерів, замовлення турів тощо, цього року регіон очікує ще більший наплив туристів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-