Порада туристу: Куди має відправитися любитель музики у 2016 році

Порада туристу: Куди має відправитися любитель музики у 2016 році

Укрінформ
Як і де  звучатиме музыка у першому півріччі 2016 рокуі? Каліфорнія кличе послухати сильні жіночі голоси, а в Монреалі джазмени готуються до найзапеклішої «битви» в історії. 

Звичайно, це далеко не весь перелік музичних фестивалів і заходів у світі на півріччя 2016 року. Але деякі з них все ж таки вас точно зацікавлять. Якщо ви досі не знайшли мету для своїх подорожей, то вона перед вами. 

«Шаманський» Festima (27 лютого - 5 березня). Африка

Укорінений віковою традицією Західної Африки фестиваль,  який проводиться раз у два роки в Дедугу, Буркіна-Фасо. Тут зливаються ритми і рухи: під звуки барабанів у химерних масках різних духів шалено витанцьовують місцеві артисти. Вогнище, натовп, аромат таїнства, звуки ксилофонів і балафонів, конго, бонго… Усе це відносить тебе далеко від цивілізації. Окрім того, учасників фестивалю чекає культурна програма:  розповідання історій, проведення конкурсів та презентацій, пов’язаних з історією регіональних масок і культури.  

Новачки року: Music & Arts Festival (4-6 березня) і Paradise Lost  (10-12 березня). Америка

У березні на нас чекають два новачки фестів - у Окічобі (Флорида) музично-мистецький фестиваль Music & Arts Festival  і перший фестиваль електронної танцювальної музики на Ямайці (Північна Америка) Paradise Lost. Mumford & Sons, Robert Plant, Ween, Big Boi та інші стануть хедлайнерами Music & Arts Festival  п'яти сцен. Це буде вільний простір під відкритим небом  з кемпінгами, центром йоги та студією мистецтв. У Очо-Ріос (Ямайка) на Paradise Lost  виступатимуть нові обличчя E.D.M. – Bassnectar , King Jammy, Tiësto. Дійство відбуватиметься на відкритому пляжі біля океану.

«Аристократичні» вечори на Ojai Music Festival (9-12 червня). США

Цей фестиваль розташований між Санта-Барбарою і Лос-Анджелесом, у долині розкішних курортів і готелів Охай. Місцеві запевняють, що саме тут за допомогою музики можна заспокоїти і знайти натхнення. «Душа останніх 69 літніх днів» - так цей фестиваль вони називають. Цього року Ojai Music Festival святкує свій 70-річний ювілей.  За словами художнього директора Томаса Морріса, провідною тематикою фестивалю стане "розширення кордонів, відмінна музика з акцентом на духовному і політичному контексті". До концертної програми також увійшов вечір, присвячений Жозефіни Бейкер (1906-1975), також звучатимуть пісні Єгипетської революції 2011 року,  і виступить фінська композиторка Кайі Сааріахо зі своєю прем'єрною програмою  La Passion de Simone,  натхненною життям французького філософа Симона Вейля. Хто знає, може, саме ці вечори надихають Голівуд на нові звершення.

Музика запальних 20-х на International de Jazz de Montréal (29 червня - 9 липня). Канада

А в Монреалі цього літа, ви зустрінете королів джазу сучасності — Уінтон Марсаліс, Грегорі Портер, Стейсі Кент. Саме тут буде коронований найкращий джазбенд року. Найзапекліша боротьба відбудеться між головними претендентами на перемогу: Cab Calloway Orchestra повернувся у Монреаль  перший раз за 25 років, щоб кинути виклик  Glenn Miller Orchestra. Шикарні соло тут також гарантовані.

Відео: Живий концерт The Cab Calloway Orchestra. 2012 рік.
Відео: Живий концерт Glenn Miller Orchestra. 2015 рік.

А заради яких фестивалів чи концертів відправитеся у подорож ви цього року?

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-