Півтисячі моржів з'їхалися на фестиваль у Карпати

Півтисячі моржів з'їхалися на фестиваль у Карпати

Укрінформ
В Івано-Франківській області відкрився «Фестиваль моржів», на який приїхали близько 500 учасників з України, Польщі, Румунії, Естонії, Німеччини, Молдови та Білорусі. Найстаршому моржу - 75 років.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в прес-службі ТК «Буковель», на території якого відкрився традиційний «Фестиваль моржів».

«Щойно відкрився традиційний, 9 за рахунком, міжнародний «Фестиваль моржів» o «Буковелі». Його учасниками є близько 500 любителів зимового купання. Найбільше гостей - з різних регіонів України. Також зустрічаємо гостей з Німеччини, Польщі, Румунії, Естонії, Молдови та Білорусі. Одному з найстарших моржів - 75 років», - повідомили в прес-службі  «Буковелі».

Зазначається, що вранці для гостей фестивалю  вже зварили козацький куліш у 150-літровому казанку. Ним пригощатимуть моржів після занурення у Буковельське озеро, воду в якому освятили місцеві священики.

«Фестиваль моржів» на ТК «Буковель» проводять з 2008 року. Його мета - збереження  давніх християнських традицій,  підтримка і популяризація здорового способу життя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-