Порада туристу: Головні святкові ярмарки Києва

Порада туристу: Головні святкові ярмарки Києва

Укрінформ
Святкувати Новий рік і Різдво цього разу в Києві будуть на декількох локаціях. Окрім головної Софіївській площі, святкові заходи будуть проходити на Михайлівській і Поштовій площах, Співочому Полі та ВДНГ.

Святковий ярмарок проходитиме на Хрещатику. На Майдані ніяких святкових заходів, як і в минулому році, не буде. А на Троїцькій площі (біля НСК «Олімпійський») відбудеться такий самий ярмарок з атракціонами, як і в минулому році.

День святого Миколая на Софіївській площі для дорослих

Тут, як і в минулому році, встановлять головну новорічну ялинку. 26 - метрову красуню привезуть з Івано-Франківська, а запалять святковими вогнями 19 грудня, у день Святого Миколая - з конкурсами, подарунками та іншими веселощами. Але головне новорічне диво відбудеться з 00:00 1 січня до 00:05. Що конкретно станеться - секрет, стверджують, що це диво не залишить байдужим нікого.

Киян очікують не тільки імбирні пряники і глінтвейн з ялинкою, але і інші розваги, серед яких всеукраїнський фестиваль барабанів, чотири різних концерти від естрадно-симфонічних оркестрів, виступи театру оперети, а щодня програма буде відкриватися невеликим мюзиклом.

На всій території новорічного містечка планують влаштовувати невеликі екскурсійні тури для туристів.

День святого Миколая на Михайлівській площі для дітей

Дитячі розвага в цьому році перенесуть на Михайлівську площу. Тут на свята заллють ковзанку, встановлять оглядове колесо, дві каруселі, 6 льодових гірок і два казкових паровозика. Також постійно працюватиме святковий ярмарок та 11 тематичних фотозон. Для дітей підготували багато конкурсів та інших святкувань.

Крім зони розваг, праворуч від Михайлівського собору розташується резиденція святого Миколая, яка працюватиме з 12:00 до 20:00 протягом усього святкового періоду. Крім того, від Палацу "Україна" до Михайлівської площі пройде парад янголів, помічників Святого Миколая, а сам Миколай приїде на незвичайній пожежній машині. Подейкують, що його роль виконає актор театру імені Франка, щоправда, хто саме, залишиться таємницею.

«Зимова країна» на ВДНГ

З 5 грудня на території ВДНГ буде працювати розважальний комплекс "Зимова країна", який поєднує у собі розваги, як для дорослих, так і для дітей.

Організатори обіцяють величезну ковзанку площею 4 тисячі квадратних метрів, крижані гірки висотою в 12 метрів і резиденцію Діда Мороза. На території буде також працювати новорічний ярмарок, фудкорты і дитячий павільйон, де веселі аніматори не дадуть нікому занудьгувати.

Крім цього, тут будуть проходити двічі на день 3D-шоу "Варти мрій" в абсолютно новій локації для концертів "Концерт Хол ВДНХ" (павільйон № 7). Покази шоу розпочнуться 19 грудня.

На територію «Зимової країни» навіть переїде шоу «Караоке на Майдані», і щонеділі Ігор Кондратюк буде знаходити на ВДНГ нові вокальні таланти.

Зона розваг для всієї сім'ї буде працювати кожен день: у будні – з 10:00 до 23:00, у вихідні – з 10:00 до 00:00.

Для дітей від чотирьох років ціна квитка в будній день - 25 гривень, у вихідний - 40 гривень. Для дорослих - 25 і 70 гривень відповідно. Ціна квитка за вхід і розваги в будні дні - від 60 до 130 гривень, у вихідні від 60 до 160 гривень. Квитки на спецсобытия - від 100 до 200 гривень.

«Зимова казка» На Співочому полі

З 19 грудня на Співочому полі розпочнеться Зимова казка. Атмосферу незабутнього новорічного свята створять ландшафтні дизайнери КО "Київзеленбуд". Відвідувачів чекають унікальні конструкції вертепу, колядників, Снігової королеви у LED-освітленні.

Тут можна буде придбати різдвяні і новорічні подарунки, покататися на ковзанці і на санках. Крім того, гостей навчать самостійно створювати крижані скульптури і лазити по снігових скелях, розважать виставами театру двійників і концертами.

На новорічну ніч запланована вечірка, яка триватиме до 4:00 ранку. Під Різдво обіцяють "Вертеп" Олега Скрипки, на Старий Новий рік - театр двійників "Під завісу", 22 січня - концерт гурту "ТІК".

Кожен охочий зможе отримати подарунок, зірвавши його з ялинки-лотереї. Для дітвори буде діяти спеціальна Пошта Діда Мороза, яка виконує бажання.

Працювати містечко буде до 23 січня з 9:00 до 23:00.

"Європейська зима" на Поштовій площі

З 12 грудня на Поштовій площі стартує новорічний фестиваль "Європейська зима", суть якого полягає в тому, що кожні кілька днів Новий рік буде святкуватися за традиціями різних країн.

Відкриття відбудеться 12 грудня о 19:00 виступом гурту "Kozak System", а вже з 13 по 17 грудня Новий рік святкуватимуть в стилі Німеччини.

З 18 по 22 грудня пройдуть дні Великобританії, де збереглася традиція розкладати новорічні подарунки в панчохи.

З 23 по 26 грудня новий рік святкуватимуть по-французьки, з 27 по 30 - по-іспанськи, а з 31 грудня по 5 січня - по-італійськи. Наприклад, в рамках Днів Франції, директор Французького Інституту в Україні Матьє Арден проведе кулінарний майстер-клас, а Центр іспанської мови та культури «ЧІСПА» підготує пізнавально-освітній виступ про культурні традиції Іспанії.

Кияни та гості столиці зможуть скуштувати гарячий італійський капучіно на пару з англійським пудингом або французьким круасаном і безліч інших традиційних святкових страв представлених країн. А також придбати сувеніри, взяти участь у різноманітних інтерактивних програмах.

А вже з 6 по 10 січня пройдуть дні України. У програмі - концерти, вистави, танці, пісні, колядки, вертепи, а також різдвяні смаколики. Для прихильників вегетаріанської кухні і екологічно чистих продуктів на ярмарку розмістяться «зелені» ресторани та кафе.

На території Поштової площі будуть працювати фотозоны, на яких можна зробити фотографію у декораціях тієї чи іншої країни. Відтворити традиції новорічної пошти допоможуть на стенді Canon, де кожну фотографію можна буде роздрукувати у вигляді листівки, покласті у конверт і відправити адресату.

"Різдвяний Арсенал" у Мистецькому Арсеналі

C 16 по 20 грудня на території "Мистецького Арсеналу" відбудеться черговий "Різдвяний Арсенал" - святковий ярмарок зі смачними солодощами, розвагами та гарними подарунками.

Організатори обіцяють заряд чудового настрою на весь різдвяний сезон. Подарунки на будь-який смак, приємний і цікавий відпочинок для всієї родини, захоплюючі майстер-класи, музичні виступи та тематичні програми.

Тут можна придбати подарунки для близьких людей, порадувати дітей і друзів пам'ятними подіями, сховатися від зими в атмосфері затишку і творчості.

У ПРОГРАМІ ФЕСТИВАЛЮ:

  •  Подарунки для дітей та дорослих від більш 100 кращих майстрів України;
  •  Пошта Святого Миколая,
  •  Дитячі книжки і видання про мистецтво;
  •  Майстер-класи і читання казок;
  •  Музична сцена, ігрові зони, ласощі;
  •  Безліч цікавих розваг на будь-який смак!
  •  Постійний інноваційно-освітній проект «Мистецького Арсеналу», майданчик для дітей і підлітків ‒ АРСЕНАЛ ІДЕЙ.

Протягом грудня працюватиме " Пошта Святого Миколая ‒ спеціальний e-mail: s.mykolay@ukr.net, за допомогою якого діти зможуть надіслати свої листи з проханням про святкової мрії. А 19 грудня з 11:00 до 13:00 Святий Миколай зустрінеться з авторами листів і виконає їх бажання!

Офіційне відкриття відбудеться 16 грудня о 18:00. А в наступні дні, до 20 грудня, фестиваль буде проходити з 11:00 до 21:00. Про вартості вхідних квитків буде повідомлено додатково.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-