У Франції почали закриватися магазини і розважальні центри

У Франції почали закриватися магазини і розважальні центри

Укрінформ
У звязку із трагічними подіями у Парижі почали масово закриватися школи, магазини, ресторани, кінотеатри та інші заклади дозвілля. 

Спираючись на данні французьких ЗМІ, у вихідні після терактів паризькі вулиці стали майже безлюдними, а розважальні заклади - закритими, повідомляє корреспондент Укрінформу.

У тому числі різдвяний ярмарок на Єлисейських Полях не відкрилася з ініціативи самих організаторів. В суботу не працювали не тільки навчальні заклади, що закрилися за розпорядженням уряду, але і музеї, деякі банки, а також багато підприємств сфери розваг, серед них паризький Disneyland. Мережа кінотеатрів Gaumont Pathe також закрила на суботу всі свої зали.

Група Kering, власниця Gucci, Yves Saint Laurent, Boucheron, Balenciaga і Puma, також закрила свої бутіки з метою безпеки. Універмаги Парижа Galeries Lafayette, Le Printemps, BHV Marais, після декількох годин праці з тих сами причин вирішили закритися.

Окрім відсутності самих покупців, більшість працівників не пришл на роботу. Деякі керівництва надають право робітникам самим вирішувати, чи виходити на роботу або залишатися вдома.

Переважна більшість аналітиків уже прогнозують, що нинішні події  набагато зменшать турпотік до Франції, а то і спричинять занепад цього важливого економічного сектору для країни.

Нагадаємо, що на початку року групою ісламістів була розстріляна редакція сатиричного журналу Charlie Hebdo. Тоді заповнюваність готелів в Парижі, за даними MKG Group, впала в перші дні після теракту на 3-5% і на 10 % наступного тижня. За перші шість місяців 2015 року турпотік до Парижа зменшився на 1,8 %. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-