Барселона планує ввести власну валюту

Барселона планує ввести власну валюту

Укрінформ
У Барселоні хочуть ввести власну валюту, яка допоможе розвивати малий і середній бізнес міста. Але для туристів теж є "бонус".

Про це повідомляє іспанське видання LaVanguardia.

За словами ініціаторів, локальна валюта повинна в першу чергу сприяти просуванню середнього і малого бізнесу. На даний момент локальні гроші бачать як віртуальну валюту, оскыльки це дешевше паперових грошей.

Назва барселонських грошей поки не відома, її оберуть шляхом голосування. У наступні півроку повинні бути закінчені дизайнерські роботи, щоб уже до весни валюта стала реальністю.

Втім, ініціатива стикається з опозицією Банку Іспанії, який розцінює її як «неможливу і до того ж небажану».

Тому поки що за рішенням мерії, валюта буде створена у символічних цілях і в якості туристичного сувеніра, щоб «стати ще одним елементом ідентичності міста». Як і у випадку з іншими локальними валютами, вартість барселонської, швидше за все, прирівняють до 1 євро, і вона буде вільно обмінюватися на офіційну валюту.

При цьому варто відзначити, що локальна валюта в тому чи іншому вигляді існує в багатьох містах Іспанії. В Жироні - валюта «РЕС». Це група малих і середніх підприємств Жирони (444 компанії). Валюту створили, щоб гарантувати, що гроші залишаться всередині цих компаній. 1 РЕС дорівнює 1 євро.

А в Більбао діє валюта «Екі» - фізична валюта, яка почала циркулювати в історичній частині Більбао в 2014 році. Вона створена за ініціативою асоціації Екі, щоб розвивати місцеву торгівлю.

Валюта ПУМА існує в Севільї. Працює тільки в північній частині історичної частини міста Севілья. Дорівнює 1 євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-