У Стамбулі дайвери знайшли

У Стамбулі дайвери знайшли "загублений острів"

Укрінформ
Команда дайверів під час підводної експедиції знайшли напівзатонулий острів, про який навіть і не підозрювали більшість жителів Стамбула.

Про це повідомляє турецький портал Daily News.

Групою водолазів під час експедициї біля скель Водонісі, які розташовані приблизно в 700 метрах від узбережжя азіатського району Стамбула Малтепе, був досліджений острів, який раніше входив до числа стамбульських Принцевих островів.

Команда підводних дослідників зробила фото і відеозйомку скелястого острова, а також знайшли столітній якір, який подарували меру Малтепе Алі Киличу.

У свою чергу Килич розповів, що в XI столітті на острові Вордонісі був побудований візантійський монастир. Острів затонув під час сильного землетрусу в 1010 році.

За словами дайверів, ні монастир, ні його залишки так і не вдалося знайти. 

Він також повідомив, що адміністрація має намір перетворити затонулий острів на базу для дайвінг-туризму. За словами мера, відкриття експедиції будуть використані науковцями для кращого розуміння природи землетрусів в регіоні.

Довідково: Вордонісі - це виступаючі з води скелі, які у візантійські часи називали Маленьким островом. Серед османських і турецьких моряків побутувала назва «Затонулі монастирські скелі», або «Скелі Бостанджі». Біля узбережжя Стамбула існують п'ять жилих і чотири безлюдних острови, відомих як Принцеві острови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-