Подорожі для чоловіків: Стежками Джеймса Бонда

Подорожі для чоловіків: Стежками Джеймса Бонда

Укрінформ
Поки українські кінотеатри готуються до прем’єри 24 фільму про Джеймса Бонда  «007: Спектр», ми святкуємо національне свято справжніх чоловіків – День захисника України. І оскільки Джеймс Бонд уже протягом багатьох років вважається еталоном справжнього чоловіка, пропонуємо вашій увазі, дорогі чоловіки, подорож місцями агента «007».

Кінострічка про Джеймса Бонда справжня «мандрівниця», адже кожний новий фільм знімали в різних країнах. Укрінформ відібрав «007» найкрасивіших і чаруючих локацій різних куточків світу, де проходили зйомки фільмів про героя романів Флемінга. Місця, де відбувалися найнапруженіші моменти стрічок, кульмінації сюжетів, лігвища злодіїв, яких Бонд відчайдушно перемагав. 

«007: Спектр» (2015) Австрійський «Зьольден»

Зйомки останньої частини бондіани проходили у Римі, Лондоні, Мехіко, Марокко й Австрії. Саме на  австрійському гірськолижному курорті «Зьольден»  був розташований штаб головного лиходія фільму – Франса Оберхаузера (Крістоф Вольтс). Насправді ж це ресторан Ice Q, який розташований вершині гори, - ідеальне місце, щоб придумати план для захоплення світу, оглядаючи його з верхівки гори, і ворогу складніше дістатися.

Окрім відвідування «штабу» і катанні на лижах, сноуборді й альпінізму, на курорті можна знайти багато інших розваг : спорткомплекс Фрайцайт Арена з басейном, лазнями, рестораном і величезним кегельбаном, окремі вулиці з магазинами, а також кафе, ресторани і бари. Для любителів екстремального відпочинку, пропонують навчання екстремальному водінню у Центрі BMW. Заняття проводяться на спеціальному зьольденському треку, а також на 12-кілометровій ділянці дороги, біля льодовика Реттенбах.

Як дістатися:  знаходиться «Зьольден» у Тиролі, долина Ецталь. Найближчі аеропорти з прямим чартерними рейсами: Інсбрук (85 км) і Больцано (204 км), Зальцбург - 262 км. Від Відня 591 км. Найшвидшим і бюджетним варіантом для туриста стане шлях с Інсбрука. Від нього можна дістатися електричкою або поїздом до залізничної станції Ötztal Bahnhof, яка розташована у долині Ецталь. Також з аеропорту їздять прямі автобуси, або ж спеціальні трансфери з готелів курорту.

«007: Координати «Скайфол» (2012). Маєток Бондів і «Острів-привид»

У новій серії пригод Джеймса Бонда на MI6 здійснюється напад, і агент 007 (Деніел Крейг) повинен ліквідувати загрозу, попри ціну, яку потрібно заплатити. Головний лиходій – Рауль Сильва (Хав'єр Бардем).

Таку дивну, на перший погляд, назву фільму, насправді легко пояснити. «Скайфол» - назва родового маєтку Бондів, що знаходиться у Шотландії. Якщо подивитися на карті країни, то справжні координати «Скайфол» - 56.607885,-4.87793. На цій локації агент «007» і вбиває головного ворога.  Проте чи насправді існує там цей маєток, нам не відомо, але в Інтернеті є декілька фото з невідомими біля споруди.

Як дістатися: тільки за зазначиними координатами машиною.

На японському острів Хасіма проходили зйомки лігвища головного злодія.  У народі цей острів зветься «мертвим», або ж  «острів -привид».  Хасіма — колишнє поселення шахтарів, які видобували вугілля, засноване в 1887 році. У 1974 році вугілля стало добувати нерентабельно, шахту закрили і місто-острів поповнив список міст-примар. Він входить у списки наймоторошніших місць на планеті і входить до списку надбання ЮНЕСКО.

Як дістатися: від японського міста Нагасакі ходять туристичні човни до острова.

«Восьминіжка» (1983) Палац мусонних хмар

У цій частині Джеймс Бонд (Роджер Мур) розкриває злі наміри арабського принца у вигнанні Камаль-Хана, російського генерала Орлова, і їхньої спільниці «Восьминіжки». У кожного зі злодіїв була своя мета – у когось продати більше фальшивих коштовностей і заробити гроші, а в когось і захопити світ.

Помешканням одного зі злодіїв Камаль-Хана (Луї Журдан) став індійський палац Мусон. Цей палац славиться своєю колоритною місцевою архітектурою. Розташований він на узвишші, звідки відкривається неймовірний вид на річки, гори і невеличке місто біля підніжжя. Збудований він був для того, щоб спостерігати за мусонними хмарами згори, тому й отримав таку назву.

Як дістатися: палац знаходиться в трьох милях на захід від міста Удайпур, штату Раджастан, і відкритий для туристів протягом дня. З центральних міст до Удайпур їздять автобуси і таксі.

«Місячний гонщик» (1979). Місто майя

Це 11-й фільм про англійського суперагента Джеймса Бонда. Сюжет зав’язується на викраденні космічного шатлу  «Місячний Гонщик». Головним зловмисником виявляється очільник компанії-виробника шатлу Х'юго Дракс, але «007» дізнається про це не одразу.

Головним штабом Дракса стала місцевість на території Гватемали – Тікал, древнє селище племен майя. Це найбільше із зруйнованих стародавніх доколумбівських міст майя, розквіт якого припав на 700 рік нашої ери. Зараз – це пам’ятка світової спадщини Юнеско. На території знаходить безліч храмів, пірамід, та інших стародавніх руїн. Користується величезною популярність серед туристів.

Як дістатися: Тікаль розташоване у департаменті Ель-Петен (Гватемала). Зараз є частиною гватемальського Національного парку Тікаль. Найближчі великі міста — Флорес і Санта-Єлена, на відстані приблизно за 30 кілометрів. Дістатися можна автобусом або таксі.

«Чоловік із золотим пістолетом» (1974). Таїландський кам’яний острів

Дев’ята екранізація, зйомки якої проходили на території азійських країн. У ній головний герой (Роджер Мур) шукає найманого вбивцю Франциско Скараманги (Крістофер Лі), який убиває золотими кулями, випущеними із золотого пістолета. Раніше злодій убив агента «003», а згодом прислав до МІ-6 золоту кулю з гравіюванням «007», яку Бонд сприйняв як погрозу. 

Дивовижне місце, у якому відбувалися події, - таїландський острів Пхангнга. Після виходу фільму цей острів отримав нову назву -  «острів Джеймса бонда». Місцевість відома своєю незвичайною пам’яткою Ко-Тапу, що являє собою природну кам’яну «споруду» заввишки 20 метрів посеред андаманського моря, верхня частина якого набагато ширша від нижньої і вкрита рослинністю.  Це так званий «острів-аномалія», і досі невідомо яким способом він утримується на місці не одне століття.

Як дістатися: Від більшості міст Таїланду можна добратися будь-яким наземним транспортом до острова Пхукет, звідки відправляються спеціальні екскурсійні човни до місцевості.

«На секретній службі Її Величності» (1969). На вершині Бернських Альп

6-й фільм про Джеймса Бонда, якому герой (Джордж Лезенбі) бореться проти лиходія Ернста Блофельда (Теллі Савалас), який у своїй секретній лабораторії в Альпах розробляє смертоносний вірус, здатний знищити все людство виявляє секретну лабораторію в Альпах.

Ця «лабораторія» насправді – ресторан Piz Gloria, який знаходиться на Шилхторні (Швейцарія). Його будівництво розпочалося з 1963 року. За задумом, це мав бути  панорамний ресторан на вершині гори, який обертається. На той час аналогів такої споруди не було у всьому світі. Але реалізувати такий задум було важко через фінансові труднощі. Продюсер фільму Хуберт Фрьоліх, примітивши цю місцевість для зйомки стрічки, вирішив допомогти у будівництві ресторану і віддав частину коштів на його будівництво. Але була одна єдина умова – 6й фільм про Джеймса Бонда зніматимуть там.

Як дістатися: від Цюріха до ресторану можна також дістатися будь-яким наземним транспортом. Місцевість користується достатньою популярністю серед туристів, тому знайти його буде легко. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-