Унікальні місця: Озера, що змінюють настрій

Унікальні місця: Озера, що змінюють настрій

Укрінформ
"Унікальні місця" - підрубрика, у якій можна дізнатися про неймовірні та неповторні місця з усіх куточків нашого світу.

У кратері вулкану Келімуту індонезійського острова Флорес знаходяться три озера, які змінюють свій колір.

Місцеві жителі з села Моні вірять, що в цих озерах поселилися душі їхніх померлих. Кожне з озер навіть має свою назву: Тіву-Ата-Мбупу (Озеро людей похилого віку), Тіву-Нуа-Мури-Коох-Тай (Озеро хлопчиків і дівчаток) і Тіву-Ата-Поло (Зачароване озеро). Зміну кольорів вони ж пояснюють зміною настроїв духів. У різний період часу забарвлення змінюється на чорну, бірюзову, червоно-коричневу або зелену окрасу. При цьому колірні переходи відбуваються незалежно один від одного, що зміцнює віру місцевих жителів у надприродне походження місця.

З наукової точки зору, джерело різнобарвних відтінків, воно ж і причина такої геологічної аномалії кратера Келімуту, - це мінерали, що залягають на дні кожного з озер. Вони поступово розчиняються у водах, зафарбовуючи їх в результаті хімічних реакцій.

Як дістатися?

Вулкан Келімуту знаходиться на території однойменного національного парку, розташованого на індонезійському острові Флорес, що входить у групу Малих Зондських островів. Найближчі міста до вулкаку - Енді (60 км на північний схід) і Маурме (105 км на північний захід). У них розташовані невеликі аеропорти, які приймають рейси з великих міст Індонезії - Денпасара, Купанга, Лабуан-Байо і Тамболака.

Краще всього зупинитися в селі Моні, найближчому до кратера Келімуту населеному пункті. Рейсові автобуси до нього відправляються з Маумере і Енді кілька разів на день. З села можна піднятися на вулкан за три години (15 км). Або ж організувати трансфер у гостьових будинках за додаткову плату. Хоча з деякими місцевими жителями можна домовитися й за безкоштовно.

Щоб побачити схід сонця на вулкані, виїжджати з Моні варто не пізніше чотирьох ранку, оскільки у другій половині дня озера нерідко оповиті густим туманом. Для прогулянки варто обирати теплий одяг, який добре захищає від вітру, а також взяти з собою ліхтар, воду і щось перекусити.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-