Серед жертв розстрілу у Charlie Hebdo - автор карикатур на Мухаммеда

Серед жертв розстрілу у Charlie Hebdo - автор карикатур на Мухаммеда

Укрінформ
Французькі ЗМІ оприлюднили список загиблих в результаті розстрілу в редакції сатиричного тижневика Charlie Hebdo журналістів, серед яких є культові карикатуристи, дизайнери та журналісти, у тому числі й автор скандальних коміксів про життя пророка Мухаммеда редактор і художник видання Стефан Шарбоньє (на прізвисько Шарб).

Смерть редактора підтвердили власному кореспондентові Укрінформу у телефонній розмові з редакцією тижневика Charlie Hebdo.

«Справді, серед жертв нападу на наше бюро є ім’я редактора і художника Charlie Hebdo Шарба», - зазначив представник видання, відмовившись назвати своє ім’я.

За його словами, крім Шарбоньє, вбито ще трьох художників-карикатуристів тижневика. Зокрема, це Жан Кабу, Жорж Волинський та Бернар Верлак на прізвисько Тіну. Співрозмовник також підтвердив, що обидва нападники, які влаштували в редакції та біля неї справжню бійню, вигукували погрози та кричали, що «це помста за пророка Мухаммеда».

Читайте також: Олланд: Нападників на Charlie Hebdo полюватимуть скільки потрібно

Поліція продовжує пошуки зловмисників. Посилено охорону релігійних та культурних об'єктів Парижа, метро і залізничних станцій. В Єлисейському палаці проходить надзвичайне засідання представників уряду під головуванням президента Франсуа Олланда. До його резиденції о 15:00 за Києвом прибули міністри внутрішніх справ Бернар Казеньов, оборони Жан-Ів Ле Дріан, юстиції Крістіан Тобіра, закордонних справ Лоран Фабіус та культури Флер Пеллерін, а також керівники столичної поліції і жандармерії.

Читайте також: Напад на Charlie Hebdo: кількість жертв зросла до 12

Нагадаємо, 4 роки тому сатиричний тижневик Charlie Hebdo вперше надрукував карикатурні комікси на мусульманського пророка. Автором першого скандального номеру тижневика, який у листопаді 2011 року навіть тимчасово змінив назву з Charlie Hebdo на «Шаріат Ебдо» був Стефан Шарбоньє (Шарб). Згодом ісламські екстремісти підпалили редакцію видання, а також почали погрожувати Шарбу. З того часу тижневик на регулярній основі друкував ілюстроване продовження «Життя Мухаммеда». За словами Шарбоньє, біографія Мухаммеда була лише проілюстрована авторами тижневика. Така ідея до нього прийшла ще в 2006 році - під час скандалу навколо публікації в Данії карикатур на пророка, зізнався редактор, додавши, що його ставлення до пророка Мухаммеда таке ж саме, як і будь-якого іншого історичного персонажа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-