Угорщина видала Україні Шепелєва

Укрінформ
Колишнього народного депутата України Олександра Шепелєва та його дружину передали українським правоохоронцям.

Про це повідомив адвокат Шепелєвих Ференц Босе, передає власний кореспондент Укрінформу в Угорщині.

"Угорські поліцейські на прикордонному переході "Загонь-Чоп" передали у середу в обідню пору українським органам влади подружню пару Олександра та Галину Шепелєвих", - сказав адвокат.

В Україні екс-депутата Олександра Шепелєва звинувачують у низці важких злочинів, але він вважає себе невинним.

Олександра Шепелєва та Галину Шепелєву затримали влітку минулого року в Угорщині. Відтоді вони перебували в екстрадиційному ув'язненні. Неодноразово клопотали про надання їм статусу біженця, однак Управління у справах імміграції та громадянства Угорщини щоразу відмовляло в цьому.

На початку березня подружжя, посилаючись на зміну ситуації в Україні, саме попросило Угорщину видати їх. З огляду на прийняте 24 березня рішення Будапештського суду, міністр адміністрації та юстиції Угорщини Тібор Наврачіч дозволив видати Шепелєвих Україні.

Як повідомлялося, 4 липня 2013 року екс-депутата Олександра Шепелєва та його дружину було затримано правоохоронними органами Угорщини у Будапешті, а 5 липня поміщено під екстрадиційний арешт. Наприкінці липня вони попросили про надання їм статусу біженців, мотивуючи це політичними переслідуваннями в Україні. Однак у лютому 2014 року Угорщина повторно відмовила у наданні Шепелєву та його дружині цього статусу.

У грудні 2012 року Шепелєва оголосили у міжнародний розшук як підозрюваного у фінансових махінаціях на посаді голови правління банку "Родовід", а в січні і травні 2013 року додалися звинувачення в умисних вбивствах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-