Росія веде проти України не інформаційну, а дезінформаційну війну - Сюмар

Росія веде проти України не інформаційну, а дезінформаційну війну - Сюмар

Укрінформ
Незліченні факти відвертої брехні в російських ЗМІ про ситуацію в Україні можна кваліфікувати як проведення дезінформаційної війни

Незліченні факти перекручувань та відвертої брехні в російських ЗМІ про ситуацію в Україні можна кваліфікувати як проведення вже не інформаційної, а дезінформаційної війни.

На цьому наголосила заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Вікторія Сюмар під час прес-конференції на тему «Війна. Інформаційна», що відбулася в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Проти України ведеться не інформаційна, а дезінформаційна війна. Оскільки те, з чим ми маємо справу, - це не просто однобічне висвітлення окремих політичних месиджів з боку російського керівництва, які створюють спотворене уявлення про процес. Це дуже часто просто відверта брехня і постановки», - сказала Сюмар.

Вона нагадала про постановочні сцени за участю «бандерівців» на вулицях населених пунктів східних областей та Криму та про нібито відмову українських солдатів служити народу України, «чого насправді не було».

Окремо заступник Секретаря РНБО зупинилася на неправдивих повідомленнях російських ЗМІ про масове переміщення українських біженців на територію Росії.

«Аналіз, який надала нам прикордонна служба, свідчить про інше. Якщо минулого тижня було на в'їзд (в Україну) 158 тисяч осіб, то зараз - 146 тисяч. Виїзд: якщо минулого тижня була 171 тисяча осіб, то зараз - 150. Тобто, фактично ми навіть бачимо скорочення виїзду українців на територію Росії. Усе це з боку російських ЗМІ є закинутий міф, який вони тиражують у рамках тієї дезінформаційної війни», - підсумувала Сюмар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-