Падіння дитини з атракціону в Харкові пов'язано з порушенням техніки безпеки

Укрінформ
Падіння десятирічної дитини з високої надувної гірки на дитячому майданчику в Комінтернівському районі Харкова викликано порушенням правил техніки безпеки.

Падіння десятирічної дитини з високої надувної гірки на дитячому майданчику в Комінтернівському районі Харкова викликано порушенням правил техніки безпеки.

Про це розказав журналістам старший слідчий прокуратури міста Харкова Дмитро Спаскін, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

"Технічна експертиза встановила причинно-слідчий зв'язок подій на атракціоні. Атракціон обслуговувався з порушенням законодавства про охорону праці. Обслуговуючий персонал не пройшов стажування на робочому місці, інструктаж з охорони праці і надання першої медичної допомоги", - зазначив Д. Спаскін.

За його словами, жінці-оператору атракціону обвинувачення не висувалися. "Її роботодавцю-власнику атракціону доведеться відповісти за статтею "Необережне спричинення тілесних пошкоджень середньої тяжкості", - сказав Д. Спаскін.

Матеріали справи про травмування дитини на атракціоні передано в Комінтернівський райсуд. Підозрюваний перебуває на підписці про невиїзд.

Як повідомляло агентство, в серпні 2012 року в сквері в Комінтернівському районі Харкова з вищої точки надувної гірки впав 10-річний Діма Горбатко. Він дістав черепно-мозкову травму, три доби провів в комі і декілька тижнів - в реанімації. Зараз Діма продовжує заняття в школі за індивідуальною програмою. За словами батьків, на лікування затрачене 50 тис. грн.

Потерпіла сторона подала позов про стягнення з винного 200 тис. грн як компенсацію моральної і матеріальної шкоди. Підозрюваний відшкодував 14 тис. грн - вартість ліків під час перебування дитини в лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-