Штати можуть обмежити поставки обладнання для виробництва чипів у Китай – ЗМІ

Штати можуть обмежити поставки обладнання для виробництва чипів у Китай – ЗМІ

Укрінформ
США розглядають можливість обмеження поставок обладнання для виробництва чипів у Китаї, включно з мікросхемами пам’яті NAND, які виготовляє китайська корпорація YMTC.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на обізнані джерела, передає Укрінформ.

«Це стане першою спробою з боку Сполучених Штатів застосувати заходи експортного контролю до китайського виробництва чипів пам’яті, які не мають спеціалізованого військового застосування, і це представляє ширший погляд на американську національну безпеку», - йдеться у публікації.

Як зазначається, у разі схвалення такого кроку передбачається запровадити заборону на постачання американського обладнання на заводи в Китаї, які виробляють передові мікросхеми NAND. Головна мета такого рішення полягає в захисті американських виробників чипів пам’яті Western Digital Corp і Micron Technology Inc, які разом займають приблизно чверть ринку чипів NAND.

Читайте також: У Сенаті США погрожують «серйозними наслідками» за експорт російської нафти до Китаю

Водночас зазначається, що це може зашкодити південнокорейським виробникам мікросхем пам’яті Samsung і SK Hynix. Зокрема, Samsung має дві великі фабрики в Китаї, а SK Hynix перебуває у стадії купівлі бізнесу Intel Corp з виробництва мікросхем NAND у Китаї.

Чипи NAND використовуються в побутовій та іншій електроніці для роботи блоків пам’яті пристроїв. Зокрема, об'єм даних, які може зберігати телефон або ноутбук, залежить від того, скільки чипів NAND він містить, а також наскільки вони сучасні.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-