Розвідка США попереджає ключові компанії про реальну загрозу кібератак з росії

Розвідка США попереджає ключові компанії про реальну загрозу кібератак з росії

Укрінформ
Розвідслужби США у сфері кібербезпеки закликали ключові компанії залишатися у стані підвищеної готовності до кібератак з боку росії.

Відповідні заклики пролунали на конференції в Сан-Франциско, повідомляє Укрінформ із посиланням на The Wall Street Journal.

«За даними розвідки, загроза була і залишається реальною. Росіяни мають можливості, з якими нам потрібно бути обережними, і зараз вони перебувають на стадії прийняття рішення», - сказав директор з питань кібербезпеки Агентства національної розвідки США Роберт Джойс.

Після попереджень розвідувальних служб іще в лютому в США стартувала кампанія Shields Up, яка мала на меті посилити захист мереж приватних компаній, насамперед технологічних гігантів.

Джойс зауважив, що на сьогодні рівень загрози кібератак оцінюється як «серйозний».

Читайте також: Військові хакери США провели низку операцій на підтримку України - американський генерал

Своєю чергою головний радник президента США з питань кібербезпеки Кріс Інгліс наголосив, що потенційні атаки з боку рф становлять реальну загрозу громадській інфраструктурі.

«Ми насправді цілком чітко уявляємо стратегічну загрозу», - зауважив Інгліс.

Як повідомлялося, від початку російської агресії проти України ключові федеральні агенції США, які відповідають за безпеку, включно з АНБ, ФБР, Агентством кібербезпеки та безпеки інфраструктури попередили про потенційні кібератаки на операторів критичної інфраструктури Сполучених Штатів і союзних країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-