Amazon допомагає дослідникам вивчати, як «приглушити» Сонце

Amazon допомагає дослідникам вивчати, як «приглушити» Сонце

Укрінформ
Компанія Amazon зі своїми серверними можливостями долучилася до моделювання кліматичних змін на Землі до середини цього століття.

Про це передає Укрінформ з посиланням на Gizmodo.

Використання в такій роботі серверів, а не потужних суперкомп’ютерів, як зазвичай, є однією з перших спроб моделювання у хмарі й може зробити революцію в цій сфері, насамперед тому, що час у хмарі коштує набагато дешевше, ніж створення й експлуатація суперкомп'ютера.

В одному з тридцяти моделей світу, створених за участю вчених Національного центру атмосферних досліджень, частка вуглекислого газу постійно зростає. Температура невпинно підвищується, крига на морі в деякі літні періоди зникає повністю.

Читайте також: Apple та Amazon оштрафували в Італії на понад €200 мільйонів

Проте в частини зі змодельованих світів клімат не такий спекотний. В одному з них небо вкрите імлою, і сонячне проміння не таке палюче й нищівне. Це стало результатом того, що люди вирішили «приглушити» сонце, аби до поверхні Землі доходило менше енергії.

Так званий проєкт управління сонячним випромінюванням розглядається як новий спосіб моделювання клімату. До обчислень у хмарі мажуть долучитися як науковці, так і політики й громадськість.

Водночас дослідження показують, що блокування енергії Сонця може становити неабияку небезпеку, зокрема призвести до загибелі деяких сільгоспкультур. Проте за деяких умов – виявитися останнім шансом знизити температуру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-