Житомир купить два електробуси за 10 мільйонів

Житомир купить два електробуси за 10 мільйонів

Укрінформ
В управлінні транспорту Житомирської міської ради оголосили тендер на закупівлю двох електробусів завдовжки 8 і 10 метрів. З міського бюджету на цю закупівлю виділили 10 мільйонів гривень. 

Також за ці гроші буде придбано підзарядний пристрій для них, повідомив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин 31 травня під час брифінгу, інформує прес-служба Житомирської міськради.

«Перші електробуси будуть працювати у тестовому режимі. Ми випробуємо їх у міських умовах. Протестуємо їх на підйомах житомирських мостів та у зимовий період. Для того, щоб їх максимально навантажити, проїзд у електробусах буде безкоштовний», - сказав Сухомлин.

Електробуси матимуть 15-200 кілометрів пробігу без підзарядки. Це середній пробіг міської маршрутки за один день. Заряджатися електробуси будуть вночі. Щоб максимально зарядити батарею потрібно близько трьох годин.

Міський голова також нагадав, що найближчим часом буде оголошено тендер на закупівлю 40 сучасних  автобусів. Вони курсуватимуть на маршрутах, які не охоплені міським комунальним транспортом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-