Для української армії готують новий ракетний комплекс

Для української армії готують новий ракетний комплекс "Грім"

Укрінформ
Оперативно-тактичний ракетний комплекс «Грім» з дальністю польоту від 250 до 450 км знаходиться на стадії остаточного доведення ракети.

Про це на прес-конференції у Дніпрі, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, повідомив генеральний конструктор КБ «Південне» Олександр Дегтярьов.

«Наразі на підприємстві зайняті розробкою і налагодженням семи проектів для потреб української армії, серед яких оперативно-тактичний ракетний комплекс «Грім» (дальність польоту від 250 до 450 км), що знаходиться на стадії остаточного доведення ракети. Також в роботі проекти по високоточних крилатих ракетах наземного і корабельного базування, дві системи ППО з радіусом надійного ураження цілі до 150 км з перспективою 200-250 кілометрів. А також - займаємося модернізацією ракетних систем залпового вогню», - сказав Дегтярьов.

За його словами, випробування ракетного комплексу має проводитись в Україні. Для випробувального полігону шукатимуть місце.

Генеральний конструктор КБ «Південне» зауважив, що, на жаль, ці роботи ведуться не за державною програмою, а за рахунок недержавної допомоги Україні.

Як раніше повідомлялось, восени 2016 року КБ «Південне» анонсувало створення нового ракетного оперативно-тактичного комплексу «Грім-2». Основною перевагою розробки є те, що дальність ураження – 300 кілометрів, максимальна – 500. «Грім-2» призначений для берегової охорони, ураження наземних цілей на великих відстанях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-