SpaceX розраховує, що останній

SpaceX розраховує, що останній "одноразовий" Falcon запустять 30 січня

Укрінформ
Корпорація SpaceX планує на 30 січня останній запуск ракети Falcon 9, яка має вивести на орбіту супутник. Якщо політ пройде успішно, корпорація перейде на запуск ракет багаторазового використання.

Про це з посиланням на Engadget повідомляє ITC.ua.

"На 30 січня компанією SpaceX запланований черговий запуск ракети Falcon 9, яка повинна вивести на орбіту супутник EchoStar. Причому, якщо все піде за планом, це буде остання ракета одноразового застосування", - зазначається в публікації.

Як наголошується, в процесі виведення супутника на орбіту ця ракета витратить велику кількість палива. Це пов'язано з великою масою супутника – близько 5,4 тонни. Таким чином, для успішної посадки першої ступені ракети палива вже не залишиться.

В майбутньому навіть при настільки великому корисному навантаженні компанія має намір повертати ракети для їх подальшого застосування. Досягти цього планується завдяки використанню модифікованої версії Falcon 9 (Block 5) або Falcon Heavy.

Нова ракета Falcon 9 (Block 5) зможе здійснити свій перший політ в кінці 2017 року. Вона стане заключним етапом модернізації архітектури Falcon. В ній реалізовані технології, що дозволяють істотно підвищити ефективність і простоту повторного використання.

Перехід на багаторазові ракети (для місій з виведення вантажу на орбіту Землі) був однією з головних цілей компанії SpaceX. Завдяки цьому вона планувала істотно знизити вартість окремих запусків, що повинно підвищити її привабливість в очах потенційних замовників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-