Диво-техніка: в аеропортах Австралії відмінять перевірку паспортів

Диво-техніка: в аеропортах Австралії відмінять перевірку паспортів

Укрінформ
Уряд Австралії планує тестування безконтактної системи встановлення особи пасажирів в аеропортах та ключових морських портах країни.

Як повідомляє АВС, система дозволить відмовитися від сканування паспортів та перейти до автоматичного розпізнавання особи за відбитками пальців та іншими біометричними даними.

«Гроші, які ми інвестували в біометричні технології, дадуть більш надійний результати, ніж використання людського фактора, коли людина вручну сканує паспорт… За цієї технології, вдасться надійніше виявляти людей, які хочуть отримати доступ в нашу країну з поганими намірами», - заявив міністр міграції країни Пітер Даттон.

За його словами, нові технології дозволять також зробити процес перевірки швидшим і дешевшим, а вивільнені кошти можуть бути спрямовані на розвиток туризму.

Вартість проекту, за словами урядовця, оцінюється у 78 млн дол. Окрім того, що процес виключатиме паперову або ручну обробку даних, а передбачатиме сканування відбитків пальців, розпізнавання сітківки чи пластики обличчя, конкретних технологічних рішень у міграційного відомства Австралії поки немає - проект перебуває на стадії розміщення держконтрактів.

Перші тестові системи розпізнавання особи без надання паспорта повинні, згідно з урядовим планом, запрацювати в аеропорту Канберри вже в липні 2017 року, а на початок 2020 року 90% пасажирів проходитимуть прикордонний контроль автоматично.

Реформа проводиться в рамках програми зі спрощення перевірки документів під назвою The Seamless Traveller.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-