Крюківський завод показав вагони-трансформери для Укрзалізниці

Крюківський завод показав вагони-трансформери для Укрзалізниці

Фото
Укрінформ
У вівторок, 17 січня, ввечері ПАТ «Укрзалізниця» відправляє в перший рейс швидкісний поїзд «Нічний експрес» №149 Київ – Івано-Франківськ, у складі якого і нові вагони з меблями-трансформерами.

Сучасний рухомий склад презентує голова правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Балчун, повідомляє прес-служба Крюківського вагонобудівного заводу.

"Пасажирський купейний вагон локомотивної тяги мод. 61-779 призначений для перевезення пасажирів залізницями України, країн Балтії та СНД з шириною колії 1520 мм. Швидкість руху до 160 кілометрів на годину. Такі вагони можна використовувати у складі поїздів як на електрифікованих, так на неелектрифікованих ділянках дороги", - зазначається в публікації.

Фахівці КВБЗ мають значний досвід створення такої техніки. Протягом 2012-2013 р. р. на прохання замовника на Крюківському вагонобудівному були розроблені і виготовлені 59 пасажирських купейних вагонів із меблями-трансформерами. Серед них і 4 вагони моделі 61-779 з купе бригадира і одним спеціально обладнаним купе для перевезення людей з обмеженими фізичними можливостями на інвалідних візках.

Такі вагони можна використовувати як на довгих, так і коротких маршрутах. На коротких – меблі-трансформери дозволяють значно збільшити кількість пасажирів, що вигідно перевізнику. А в разі багатогодинних поїздок в них створені максимально комфортні умови для подорожі, відпочинку і сну пасажирів.

Механізми трансформації легкі і прості у використанні, з ними впорається навіть дитина. Для того, щоб перейти в нічний режим, необхідно зняти спинку сидіння з позиції фіксації й опустити її. І ось вже перед вами повноцінне спальне місце з матрацом. Таким же чином можна перевести з денного положення в нічний і верхні полиці.

Фото: Євген Любімов / Укрінформ; kvsz.com.

Підголівники на нижніх місцях відкидються, під ними розміщені зручні полички для необхідних у дорозі дрібниць, тримачі для штанів. Для пасажирів з верхніх полиць також передбачені шафки з дверцятами.

Колектив ПАТ «КВБЗ» продовжує працювати над виконанням замовлення Укрзалізниці на поставку 21 пасажирського вагону. У цій партії передбачено виготовлення 13 вагонів моделі 61-779 з трансформаційною меблями. На сьогодні шість із тринадцяти передані замовнику.

Як наголошується, всі технічні характеристики вагонів відповідають сучасним стандартам і вимогам до якості і безпеки використання пасажирського рухомого складу. Кількість пасажирських спальних місць – 40, місць для сидіння – 60. Одне купе відведено для відпочинку провідників. Термін експлуатації 30 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-