Українці розробили танк, який складе конкуренцію російській техніці

Українці розробили танк, який складе конкуренцію російській техніці

Фото
Укрінформ
В Україні розробили новий танк "Тірекс", який відповідає всім технічним вимогам Міністерства збройних сил. За рік такі машини візьмуть на озброєння.

Нова військова техніка стане конкурентом російської "Армати", переконані виробники, повідомляє Gazeta.ua.

"У танкові принципово нова система управління вогнем, високий рівень захисту. Багато характеристик, які забезпечують високу маневреність, систему кругового огляду, високоспекторальні аналізи системи протидії. Машина має повний комплекс дій, які сьогодні необхідні для техніки такого рівня", - заявив виданню генеральний конструктор "Арею" Сергій Степанов.

Танк має броньований корпус та гусеничну ходову частину. У броньованій капсулі передбачені місьця для трьох членів екіпажу. Звідти вони керуватимуть танком, гарматним і кулеметним вогнем з башти. Вона стане бойовим модулем. Машину озброять 125-міліметровим знаряддям з дистанційно керованим автоматичним механізмом заряджання і кулеметами. Техніка призначена для одночасного ближнього протипіхотного та дальнього протитанкового бою вдень та вночі.

За задумом конструкторів, бойовий потенціал танка має перевищувати "Оплот" та "Булат". "Тірекс" планують переробити зі старих радянських Т-64 і Т-72.

"Це машина перехідного періоду. Вона дозволяє використати потенціал існуючого в Україні парку танків і за короткі строки і з мінімальними затратами отримати техніку принципово нового рівня. Вона не поступатиметься світовим аналогам", - каже фахівець.

Вже пройшли успішні випробування цифрової системи керування вогнем, встановленої на модернізованій версії БМП-1УМД "Мисливець". "Мисливець" може використовуватися не тільки як засіб транспортування та вогневої підтримки підрозділів, але і як автономна бойова одиниця з дистанційним управлінням. Крім того, БМП оснащений німецьким двигуном, бойовим модулем з гарматно-ракетним озброєнням і комплексом зниження помітності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-