У Швейцарії створили перший в світі електромобіль із садом

У Швейцарії створили перший в світі електромобіль із садом

Фото, відео
Укрінформ
Швейцарська компанія Rinspeed випустила електромобіль Oasis, оснащений справжнім садом для вирощування рослин.

Про це повідомляє "Популярная механика".

"Автомобіль з промовистою назвою Oasis обладнаний електричною силовою установкою і автопілотом, але головна його особливість — великий відсік під лобовим склом для вирощування рослин. Rinspeed запевняє, що в цьому садку достатньо місця, щоб вирощувати невеликі рослини, такі як редиска або дерева бонсай", - зазначається в публікації.

Як зазначається, Oasis оснащений електронним помічником з голосовим управлінням, який вміє навіть робити фотографії за допомогою вбудованої камери і викладати її в Instagram, якщо комусь це потрібно. Передня панель являє собою зігнутий екран з роздільною здатністю 5К і функцією розпізнавання жестів. Рульове колесо можна скласти в режимі автопілота і перетворити його на столик. Рульова колонка прикрашена механічним годинником — для контрасту.

Дані приладів проектуються на лобове скло, а багажний відсік в задній частині електромобіля обладнаний підігрівом і охолодженням, щоб, за задумом швейцарців, перевозити в ньому піцу або роли. Oasis надає своєму власникові можливість каршерінга — за допомогою спеціальної програми можна задати пункт призначення і знайти попутника за інтересами, щоб, наприклад, разом вирушити на концерт або в кіно.

Публічна прем'єра Rinspeed Oasis відбудеться в січні на виставці споживчої електроніки CES в Лас-Вегасі і на автосалоні в Нью-Йорку (США).

Фото: Rinspeed

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-