Гройсман – розробнику екзоскелета UniExo: Треба створювати фонд для стартапів

Гройсман – розробнику екзоскелета UniExo: Треба створювати фонд для стартапів

Фото
Укрінформ
Україна має значний потенціал до розвитку інженерно-технічних інновацій, але механізмів підтримки розробок та їх впровадження немає.

На цьому наголосив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час зустрічі з інженером Антоном Головаченком, який розробив екзоскелет UniExo, що дає інвалідам можливість повноцінно пересуватися, повідомляє Урядовий портал.

"Треба розірвати цей ланцюг: створити, можливо, фонд для стартапів, і далі цей інноваційний продукт після завершення усіх процесів переносити до серійного виробництва", - сказав глава уряду.

Він запропонував молодому розробнику висунути пропозиції щодо моделі функціонування системи підтримки стартапів в Україні.

У свою чергу Головаченко продемонстрував Гройсману один із прототипів екзоскелета UniExo у дії, розповів про основні принципи його роботи та перспективи виробництва і застосування розробки.

Розробка українського винахідника дає інвалідам або людям, які мають проблеми з опорно-руховим апаратом, можливість знову повноцінно пересуватися і робити майже все, що може робити здорова людина.

Екзоскелет UniExo використовує модульну систему, яку можна застосовувати як для реабілітації після переломів, так і для реабілітації повністю паралізованої людини. На відміну від конкурентів, він є модульною конструкцією, що управляється за допомогою нейрошолома або нейробраслетів та коштує в рази дешевше, ніж закордонні аналоги.

24 листопада проект екзоскелета UniExo виграв нагороду Robohub Reader's Pick на міжнародному конкурсі Robot Launch 2016, ставши вибором читачів сайту.

Рік тому UniExo переміг у конкурсі European Youth Award в категорії Healthy Life, а за останні кілька років здобув більше десятка українських і світових нагород.

Фото: Анастасія Сироткіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-