Virgin провела випробування суборбітального космоплану

Virgin провела випробування суборбітального космоплану

Укрінформ
Компанія Virgin Galactic успішно завершила випробування нового суборбитального пілотованого літального апарата VSS Unity класу SpaceShipTwo.

Про це повідомляє "Популярна механіка".

"VSS Unity і несучий літак WhiteKnightTwo стартували з тестового майданчику в пустелі Мохав. Через півтори години польоту була дана команда на відстикування корабля від несучого літака. Космоплан "плив" самостійно близько 10 хвилин, після чого самостійно приземлився на землю. VSS Unity, як і несучий літак, управляється парою пілотів, на борту WhiteKnightTwo також перебував борт-інженер", - інформує видання.

"Ковзний політ" SpaceShipTwo став першим в серії випробувальних польотів нового суборбітального корабля. Раніше компанія проводила льотні випробування корабля без його відділення від несучого літака.

SpaceShipTwo (SS2) — приватний пілотований суборбітальний космічний корабель, який був створений для доставки туристів у космос. SpaceShipTwo піднімається в повітря на WhiteKnightTwo, потім відділяється від літака і на власній ракетної тязі піднімається до кордону з космосом. Корабель здатний здійснювати польоти на висоту близько 100 кілометрів, що вважається межею космосу. Перший випробувальний політ з екіпажем відбувся 10 жовтня 2010 року. На випробуваннях 31 жовтня 2014 року прототип космічного корабля VSS Enterprise відстикувався від літака-носія, проте через кілька хвилин після запуску двигунів розпався на частини. При аварії загинув один з пілотів.

Після аварії більше двох десятків з 800 майбутніх пасажирів, які купили квиток на політ на борту SpaceShipTwo, вимагали повернення грошей та заявили про намір відмовитися від космічного польоту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-