Україна і Польща співпрацюватимуть у сфері ракетної техніки

Україна і Польща співпрацюватимуть у сфері ракетної техніки

Укрінформ
Угоду про співробітництво між Україною і Польщею у сфері оборони буде розширено протоколом щодо співпраці у сфері ракетної техніки.

Про це заявив міністр національної оборони (МНО) Польщі Антоній Мацеревич після зустрічі зі своїм українських колегою Степаном Полтораком, інформує РАР.

“Ми узгодили, що угода супроводжуватиметься додатковим протоколом…Він стосуватиметься здійснення промислової співпраці у сфері ракетних технологій, зокрема що використовуються в системах виведення на орбіту, а також інших технологій, призначених для сухопутних військ”,- заявив Мацеревич.

За його словами, цей протокол має величезне значення для зміцнення співпраці оборонно-промислових комплексів обох країн і відкриття дороги для спільних дій у сфері ОПК, зміцнення армій обох країн і незалежності Польщі та України.

У свою чергу Полторак наголосив, що угода про співробітництво у сфері оборони дає підстави для розширення співпраці у 24-х сферах і включатиме практично усі сфери оборонних комплексів.

Він наголосив, що співпраця обох країн в останні роки є дуже інтенсивною, але підписана угода є “дуже рішучим і значним кроком”.

Полторак додав, що обидві сторони почнуть реалізацію угоди не з наступного року, а відтепер.

Фото: PAP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-