В Австралії відкриють центр із 3D-друку органів людини

В Австралії відкриють центр із 3D-друку органів людини

Укрінформ
«Інститут біофабрикації» збираються створити у Брізбені (столиця штату Квінсленд).

Квінслендський технологічний університет, спільно з фахівцями з Metro North Hospital, оголосили про початок будівництва цього спеціального центру, співробітники якого будуть роздруковувати на спеціальних 3D-принтерах необхідні пацієнтам тканини, повідомило видання The Sydney Morning Herald.

«Це буде вперше, коли інститут біовиробництва буде розташовуватися поруч з лікарнею високого рівня. Дослідники, вчені, медсестри і лікарі – всі вони працюватимуть разом, щоб забезпечити найкращий результат для пацієнтів», - прокоментував створення інституту міністр охорони здоров'я Квінсленда Кемерон Дік.

Інститут займе два поверхи в одній з будівель, розташованих у медичному кварталі Herston Health Precinct Брізбена. Фахівці центру займатимуться клінічним скануванням пацієнтів, відбором їх тканин, які потім перетворять у друкований матеріал (що виключає відторгнення клітин організмом), а також проектуванням та друком тканин для імплантації, а у майбутньому - органів для пересадки. Крім усього іншого, центр буде включати в себе зону для навчання нових фахівців у галузі біодруку.

Центр повинен запрацювати вже наступного року.

Фото: Supplied

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-