Сумський виш розробляє

Сумський виш розробляє "ракетні" програми за стандартами НАТО

Укрінформ
Сумський держуніверситет розпочав виконання робіт на замовлення держпідприємства «Конструкторське бюро «Південне» імені М.К. Янгеля» щодо розробки програмних модулів інформаційного забезпечення для управління ракетним підрозділом за стандартами НАТО.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила начальник відділу інформаційно-рекламної діяльності СумДУ Олена Пікулицька.

«Переговори щодо  виконання робіт проводилися співробітниками науково-дослідної частини з липня цього року. На сьогодні підписано двосторонню угоду про співпрацю. Метою розробки програмних модулів є реалізація протоколів інформаційного обміну військовими повідомленнями та символами за стандартами НАТО з урахуванням особливостей підготовки та застосування ракетних військ Збройних сил України. Розробляються програмні модулі,  призначені для використання в програмному забезпеченні мобільних агрегатів ракетного підрозділу», - розповіла Пікулицька.

Також, за її словами, в ході виконання робіт буде уточнено комплект інформаційного, лінгвістичного і математичного забезпечення функціонування автоматизованої системи управління ракетним підрозділом.

Роботи будуть виконуватися протягом 2016-2017 років. До них залучені наукові співробітники кафедр прикладної математики і моделювання складних систем, кафедри комп'ютерних наук факультету електроніки та інформаційних технологій і науково-дослідної частини.

Начальник відділу зазначила, що співробітництво СумДУ і КБ «Південне» в рамках генеральної угоди про співпрацю триває з 2013 року. На сьогодні сторонами успішно виконано вже  5 спільних проектів.

Фото: Wikimapia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-