На китайській виставці дроїд розбив стенд і поранив людину

На китайській виставці дроїд розбив стенд і поранив людину

Фото
Укрінформ
На китайській виставці China Hi-Tech Fair в Шеньжені, присвяченій робототехниці, зафіксували перший випадок нападу робота на людину.

Про це повідомляє Vistanews.

"Робот, якого розробники назвали Little Chubby, залишився без нагляду на стенді компанії. Без причини милий навчальний кіборг перетворився на справжнього агресора і почав ламати стенд розробників. При цьому він поранив співробітника заходу, який намагався його зупинити. Робот наїхав йому на ногу, і чоловіка довелося госпіталізувати на ношах", - зазначається в публікації.

Виробники представили створеного за подобою героя «Зоряних воєн» R2D2 робота Little Chubby як навчального кіборга для дітей віком від 4 до 12 років. Його ціна на даному етапі розробки становить 1400 американських доларів.

Згідно з офіційним поясненням співробітників виставки, поведінка робота була викликанао помилкою його оператора: той нібито натиснув кнопку «назад» замість кнопки «вперед».

«Якщо коротко, то в цьому випадку в інциденті винен не робот, тому шанувальники наукової фантастики можуть бути спокійні», — зазначили на порталі Sina. Хоча ситуація і не виявилася прикладом «повстання машин», перший закон робототехніки (робот не може заподіяти шкоди людині), введений фантастом Айзеком Азімовим, виявився порушений.

Фото: Sina

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-