В автошколах навчатимуть не сідати за кермо напідпитку за допомогою окулярів

В автошколах навчатимуть не сідати за кермо напідпитку за допомогою окулярів

Укрінформ
У 40 найбільших автошколах України навчатимуть майбутніх водіїв не сідати за кермо напідпитку за допомогою створення штучного ефекту сп'яніння з використанням окулярів «Drunk Busters Goggles».

Про це в четвер на брифінгу у Києві заявив керівник головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ України Владислав Криклій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Переважна кількість автошкіл дає сухі теоретичні і практичні знання, мінімально зупиняються на етиці спілкування, але питання алкоголю, питання відповідальності на дорогах за себе, за пасажирів і за пішоходів майже не підіймається. До нас надійшла ініціатива від голови Всеукраїнського об'єднання автошкіл Іллі Щербини цікава ідея «Drunk Busters Goggles» - окуляри, які створюють ілюзію, ефект того, що ти знаходишся у стані сп'яніння або під мухою, як кажуть у народі», - сказав Криклій.

Голова Всеукраїнського об'єднання автошкіл Ілля Щербина переконаний, що тренінг із використанням окулярів «Drunk Busters Goggles» дасть змогу кожному майбутньому водію відчути наскільки небезпечно керувати автомобілем в стані алкогольного сп'яніння.

«Що стосується майбутніх водіїв, то сьогодні, в принципі, це є група ризику. Ми повинні підготувати майбутнього водія так, як їх готують в усьому світі. І правильно навчений водій точно буде розуміти, що керувати автомобілем у стані алкогольного сп'яніння ні в якому разі не можна», - наголосив він.

За словами Криклія, цей тренінги в рамках реалізації цього проекту проходитимуть в 40 найбільших навчальних центрах, які щороку готують близько 60 тисяч водіїв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-