Університети здатні забезпечити нові технології - ректор КНУ

Університети здатні забезпечити нові технології - ректор КНУ

Укрінформ
Суспільство потребує нових технологій, а їх можуть створити лише нові знання, які продукує виключно якісна освіта та ефективна наука. І такі завдання сьогодні можуть вирішувати потужні вітчизняні університети.

Про це заявив ректор Київського національного університету ім. Т.Шевченка Леонід Губерський під час парламентських слухань, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суспільство потребує нових технологій для свого існування та подальшого розвитку. Нові технології можуть створити лише нові знання, а нові знання продукує виключно якісна освіта та ефективна наука. І такі завдання сьогодні можуть вирішувати потужні вітчизняні університети. Якщо ми цю формулу успіху нашого суспільства усвідомимо, то станемо країною з високими технологіями і заможними громадянами", - сказав Губерський.

За його словами, український абітурієнт усвідомлено шукає найкращі університети, у тому числі за межами України. Однією із причин цьому є те, що вища школа України не набула нового обличчя - сучасного наукового і навчально-лабораторного обладнання, новітніх комунікаційних технологій навчання, партнерських форм взаємодії "студент-викладач", а також ефективної та зацікавленої співпраці з роботодавцями.

"Рішуче підняття рівня якості освіти і наукових розробок у першу чергу залежить від змісту роботи науково-педагогічних колективів навчальних закладів. Це наше найважливіше завдання. Але потрібна і підтримка держава, насамперед у питаннях фінансування", - наголосив Губерський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-