Дизельний скандал: Сотні тисяч американців позиваються до Audi

Дизельний скандал: Сотні тисяч американців позиваються до Audi

Укрінформ
У США на Audi поданий до суду колективний позов від імені понад 100 тисяч власників автомобілів цього бренду.

Про це пишуть Ведомости.

"Позивачі звинувачують цей підрозділ Volkswagen Group у встановленні на дизельні автівки, а також на шість моделей з бензиновим двигуном програмного забезпечення, яке покращує показники екологічності вихлопів. Позов був спрямований 9 листопада у федеральний суд Чикаго. Представники VW Жаннін Джиниван і Audi Марк Клотье відмовилися від коментарів", - передає Bloomberg.

На думку позивачів, шахрайський софт встановлювався на моделі A6, A8, Q5 і Q7 з лютого 2013 р. і, можливо, раніше, а топ-менеджери Audi схвалювали його використання аж до травня 2016 р., тобто вже через багато місяців після початку дизельгейта.

Reuters повідомляє, що позов подала юридична фірма Hagens Berman, яка займається справами автовласників. AFP додає, що позивачі посилаються на повідомлення ЗМІ про маніпуляції Audi. Bild am Sonntag у минулі вихідні повідомив, що регулятори Каліфорнії виявили можливу установку такого на деякі моделі Audi з бензиновим двигуном об'єму 3 л, нібито це вміє відрізняти режим тестування від звичайного використання і при перевірці занижує показник ЗІ змісту у вихлопах.

Керуючий партнер цієї компанії Стів Берман заявив, що протягом дизельгейта, протягом року, Audi вирішила продовжувати обманювати клієнтів в США, встановивши черговий пристрій з маніпулювання даними про чистоту вихлопів. Він назвав це «обурливою зневагою федеральних природоохоронних законів та очікувань споживачів», які переплачували за машини, тому що думали, що вони екологічні. Business Wire додає, що це не те ж саме, що виявили на автомобілях Volkswagen минулої осені, а інше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-