NASA успішно випробувало безпаливний двигун EmDrive

NASA успішно випробувало безпаливний двигун EmDrive

Укрінформ
Національне агентство з повітроплавання і дослідженню космічного простору (NASA) успішно провів випробування двигуна EmDrive, здатного створювати тягу без використання палива.

Про це повідомляє "Новая газета".

"У звіті лабораторії агентства Eagleworks зазначається, що двигун зумів розвинути тягу 1.2 мілліньютона на кіловат у вакуумі. При цьому для створення тяги EmDrive використовував тільки електрику", - зазначається в публікації.

Для порівняння, іонні двигуни на ефекті Хола, що використовуються на сучасних космічних апаратах, здатні створити тягу в 60 мілліньютонів на кіловат, однак для їх роботи потрібні великі обсяги палива.

Результат випробування EmDrive, опублікований в інтернеті, показав, що двигун може працювати у вакуумі — це відкриває великі перспективи для освоєння космосу: так, шлях до Марса з таким двигуном потребуватиме всього 70 днів.

Як зазначається, вчені поки не до кінця розуміють принцип роботи двигуна, оскільки він суперечить закону збереження імпульсу.

EmDrive складається з магнетрона, що генерує мікрохвилі, і резонатора, що накопичує енергію коливань. Зовні двигун нагадує відро. При роботі EmDrive не викидає ніяких фотонів або часток, що могло б пояснити виникнення тяги.

EmDrive був представлений британським інженером Рождером Шоєром в 1999 році. Перші дослідні зразки з'явилися через три роки. Довгий час в науковому світі не підтримувалася концепція двигуна Шоєра, проте безліч експериментів підтвердили працездатність цього двигуна.

У 2010 році аналог EmDrive був створений китайськими фізиками в Північно-Західному технічному університеті міста Сіань. У 2011 році американська компанія Cannae представила аналогічну розробку Q-Drive.

Фото: emdrive.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-