Інженер перетворив офісний принтер на шпигунський пристрій

Інженер перетворив офісний принтер на шпигунський пристрій

Укрінформ
Розробник Джуліан Олівер продемонстрував, що навіть нешкідливі на вигляд пристрої, такі як офісні принтери, можуть використовуватися для шпигунства.

Про це пише InternetUA.

У рамках проекту з вивчення можливостей маскування базових станцій стільникового зв'язку під інші об'єкти (дерева, церковні шпилі тощо) Олівер розробив компактний передавач мобільної станції стандарту GSM-900 і сховав його в звичайному офісному принтері HP Laserjet 1320.

Пристрій під назвою Stealth Cell Tower побудовано на базі одноплатного комп'ютера Raspberry Pi 3 і оснащено двома антенами, які програмно визначаються передавачем BladeRF х 40 і кількома кабелями.

Stealth Cell Tower функціонує як фальшива стільникова вишка, здатна виявляти поблизу телефони і відправляти на них SMS-повідомлення нібито від знайомих жертви контактів. При цьому станції зовсім не обов'язково знати номер телефону.

До функцій Stealth Cell Tower входить можливість роздруковувати розшифровку, яка містить різноманітну інформацію, в тому числі текст повідомлення, ідентифікатор IMSI телефону та інші відомості, що дозволяють ідентифікувати жертву.

За словами розробника, такий пристрій може використовуватися в ході реальних атак, наприклад, для розсилки фішингових повідомлень або здійснення атаки «людина посередині».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-