NASA запустить орбітальну місячну станцію

NASA запустить орбітальну місячну станцію

Фото
Укрінформ
До 2023 року біля Місяця може з'явитися орбітальна станція - експерти NASA обговорили можливість будівництва станції з представниками інших країн.

Про це інформує ZN.ua.

"Представники NASA і ряд фахівців з РФ, Японії, Канади та Європи обговорили можливість створення постійної місячної бази на орбіті супутника Землі до 2023 року", - повідомляється на порталі Планетологічного суспільства

Як зазначається, місячна база має бути створена за аналогією з МКС, тільки розташовуватиметься вона на орбіті Місяця, а не Землі. Її планують обладнати більш новими порівняно з МКС цілком автономними системами життєзабезпечення та іонними двигунами.

Станція розглядається в якості проміжної точки для досліджень космосу. Зокрема, вона може бути використана в ході доставки людей на Марс до 2030 року.

Спочатку NASA хоче доставити на орбіту Місяця енергоблок майбутньої станції вагою 8,5 тонн, а також двигуни, частина з яких можуть створити представники Європейського космічного агентства.

Зазначається, що фахівці з Канади займуться розробкою "космічної руки", на зразок розробленого ними "Канадарма". Наступним етапом стане доставка житлових модулів, які будуть розроблені в Японії. Згідно концепції, вони не залежатимуть від поставок води і кисню з Землі.

Фото: Lockheed Martin

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-