Укроборопром показав бойовий модуль

Укроборопром показав бойовий модуль "Вій"

Відео
Укрінформ
ДП “Київський бронетранковий завод”, який входить до Держконцерну “Укроборонпром”, із залученням приватних підприємств, розробив бойовий модуль “Вій”.

Він може встановлюватись на легку бронетехніку, в тому числі і на “Дозор-Б”, що значно посилює вогневу міць таких машин, передає прес-служба "Укроборонпрому".

“Озброєння виготовлено в Україні та з вітчизняних комплектуючих. “Вій” є яскравим прикладом  кооперації державних та приватних підприємств”, – зазначив гендиректор ДК “Укроборонпром” Роман Романов.

Як вказується, “Вій” призначений для ураження на дальності до 2 кілометрів живої сили противника, транспортних засобів, наземних об’єктів, а також повітряних цілей на висотах до 1000 метрів. Завдяки використанню сучасних електронних систем, робота модуля здійснюється дистанційно, з можливістю використання сучасних тепловізійних прицілів.

Однією з головних особливостей “Вію”, завдяки використанню 23-мм гармати ГШ-23 є високий темп стрільби, у 3000 пострілів за хвилини, тобто, у ворога за одну секунду вилітає 50 снарядів.

Саме така висока скорострільність, у поєднанні з можливістю установки на 4-колісну техніку, зробило “Вій” потужною та універсальною зброєю, вважає головний розробник нового бойового модуля Андрій Палєхін.

Нагадаємо, що військові успішно випробували РЛС “Пелікан” – рухому трьохкоординатну станцію кругового огляду. Розробкою та виробництвом нової техніки займались фахівці Науково-виробничого комплексу “Іскра”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-