США прийняли на озброєння новітній підводний човен USS Illinois

США прийняли на озброєння новітній підводний човен USS Illinois

Відео
Укрінформ
Американські військово-морські сили офіційно прийняли на озброєння новітній підводний човен USS Illinois (SSN 786) класу атакуючих підводних човнів, здатний забезпечувати спеціальні операції та завдавати удари ракетами класу "Томагавк".

Традиційний наказ на введення корабля в дію на базі ВМС у Гротоні (штат Коннектикут) віддала перша леді США Мішель Обама, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Мушу сказати, що цей момент для мене і радісний і сумний одночасно, тому що сьогодні відзначається наше остання подія разом, принаймні, поки я - перша леді, і це є завершенням довгого шляху, який розпочався понад два роки тому", - сказала під час церемонії Мішель Обама.

Перша леді відтепер має статус "хрещеної" підводного човна. Це означає, що вона продовжить брати участь у подіях, пов'язаних з кораблем та зустрічатиметься з моряками та членами їхніх сімей у подальшому.

Як зазначили в Пентагоні, USS Іллінойс належить до класу нових швидких атакуючих підводних човнів класу "Вірдижнія" та є однією з найбільш технологічно розвинутих платформ у світі

За офіційною інформацією, вартість нового американського підводного човна становить $2,7 млрд.

Фото: navy.mil

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-