Google виділила $5 мільйонів на інноваційні проекти в Австралії

Google виділила $5 мільйонів на інноваційні проекти в Австралії

Укрінформ
У рамках другого конкурсу Google Impact Challenge американський гігант у сфері ІТ-технологій витратив понад $5 мільйонів на інноваційні проекти для некомерційного сектора в Австралії. 

Про це повідомила телекомпанія АВС

«Як правило, ми проводимо конкурс Impact Challenge один раз, однак, прийшовши сюди два роки тому, були вражені масштабом ідей команд, які вийшли вперед. Як на мене, в Австралії нам представили одні з найкращих інноваційних ідей, що ми бачили у дев'яти країнах світу, де відбувався конкурс», - сказала Жаклін Фуллер, член журі та керівник підрозділу компанії Google, що займається благодійними проектами.

Журі серед проектів, наданих на конкурс, відібрало десятьох фіналістів, п'ятеро з яких отримали гранти у розмірі $750 000, решта - $250 000.

Серед першої п'ятірки переможців опинилися такі проекти, як додаток, за допомогою якого люди, що мешкають у віддалених районах, зможуть самостійно перевірити зір; додаток, що допоможе відмовитися від алкогольної залежності; автономний робот, який очищає Великий Бар'єрний риф; мобільна технологія, яка здійснює облік рибних запасів у всьому світі та система для відправки персоналізованих текстових повідомлень для хронічно хворих людей.

Увагу журі також привернув проект Майкла Пусті від World Vision, який займається розробкою пожежної сигналізації для 800 мільйонів людей, що живуть у нетрях в усьому світі.

«Нетрі – це щільна маса легкозаймистих матеріалів, в результаті чого виникає висока ймовірність пожеж. Цей пристрій має здійснити прорив - замість того, щоб виявляти дим, він реагує на швидке підвищення температури. Це дуже важливо, оскільки нетрі й так повні диму від повсякденної діяльності», - сказав автор розробки суддям.

Фото: Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-