Українські військові випробували радіолокаційну станцію

Українські військові випробували радіолокаційну станцію "Пелікан"

Укрінформ
Новітня вітчизняна розробка – рухома трьохкоординатна радіолокаційна станція кругового огляду 79К6 “Пелікан” успішно випробувана військовими під час проведення навчань "Рубіж-2016".

Про це повідомляє прес-служба Укроборонпрому.

"На навчаннях "Рубіж-2016" радіотехнічний батальйон радіотехнічних військ, який забезпечує контроль над обстановкою у повітряному просторі, вперше застосував новітню вітчизняну розробку 79К6 "Пелікан". Станція потужна і дуже зручна в роботі. Наші сподівання цілком виправдала”, – прокоментував результати начальник РЛС старший лейтенант Олексій Гурмач.

"Пелікан" продемонстрував надійність та видатні технічні показники. Після навчань станцію почнуть застосовувати для захисту повітряного простору над півднем України.

Розробкою та виробництвом нової техніки займались фахівці Науково-виробничого комплексу "Іскра", що входить до складу ДК "Укроборонпром". Новітня РЛС є мобільною військовою технікою, час розгортання/згортання системи до 30 хвилин. Вага біля 17 тонн.

"Пелікан" виконує дві основних задачі: протиповітряна оборона – визначення ворожих повітряних цілей та передача їх координат вітчизняним винищувачам для негайної реакції та знищення супротивника; у складі зенітно-ракетних комплексів – визначає координати ворожої техніки, звідки ведуться ворожі обстріли.  Дальність визначення цілей "Пеліканом" до 400 км.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня Збройні сили України отримали 119 одиниць військової техніки та озброєння від підприємств, що входять у ДК "Укроборонпром". Загалом, за 2 роки концерн передав ЗСУ майже 13 тисяч одиниць озброєння та військової техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-