Співробітники Фейсбуку вимагають видалити пости Трампа про мусульман

Співробітники Фейсбуку вимагають видалити пости Трампа про мусульман

Укрінформ
Публікації кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа у Фейсбуці викликали невдоволення у співробітників компанії.

Пости мільярдера з пропозицією заборонити в'їзд мусульманам в Сполучені Штати порушують норми соціальної мережі, повідомляє The Wall Street Journal.

Глава компанії Марк Цукерберг відмовився видаляти публікації мільярдера, назвавши такі заходи цензурою. Після цього кілька співробітників, відповідальних за моніторинг користувацьких постів, пообіцяли звільнитися. За словами представника Фейсбуку, деякі публікації не видаляються, навіть якщо вони порушують політику соціальної мережі. Слова Трампа про заборону в'їзду мусульман у США важливі в контексті майбутніх президентських виборів, наголосили в компанії.

Як повідомляв Укрінформ, соціальна мережа Facebook внесе зміни в алгоритм відбору і показу "популярних новин" у зв'язку з підозрами в замовчуванні тих чи інших тем.

У вересні ц. р. на соціальну мережу обрушилася хвиля критики після того, як з Фейсбук-сторінки норвезької газети Aftenposten був видалений пост про знакові світлини війни.

Співробітники соцмережі вирішили, що робота пулітцерівського лауреата Ніка Ута "Напалм у В'єтнамі", на якій зображена обпалена напалмом дівчинка, суперечить правилам "Фейсбуку" як така, що демонструє оголене тіло.

Наприкінці квітня Facebook оприлюднив свій звіт про факти розкриття інформації про користувачів соцмережі на вимогу урядів різних країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-