Чернігів переходить на світлодіодне освітлення вулиць

Чернігів переходить на світлодіодне освітлення вулиць

Укрінформ
У Чернігові розпочалася заміна ламп вуличного освітлення на світлодіодні, які сьогодні вважаються найбільш енергоефективними.

Про це повідомила прес-служба Чернігівської міської ради.

"Чернігівці отримають і значну економію електроенергії, і світліші вулиці. Всього до кінця року заплановано встановити по місту понад 1800 нових ламп", - цитує прес-служба заступника Чернігівського міського голови Олександра Кириченка.

За його словами, світлодіодні лампи є менш потужними, ніж ті, що освітлюють вулиці зараз, але при цьому мають більшу світловіддачу.

Під час заміни ламп старі натрієві (ДНАТи) за необхідності ремонтуватимуться і переноситимуться на вулиці, де світильників зараз не вистачає. Ртутні ж (ДРЛ) уже не використовуватимуться, як надто неефективні.

Заміну ртутних і натрієвих ламп на світлодіодні в Чернігові здійснює черкаська фірма - ТОВ "ДВРП-МОНТАЖ", яка перемогла у тендері на виконання цих робіт. Результатом має стати практичне виконання Програми енергоефективної модернізації мереж зовнішнього освітлення міста Чернігова на 2016-2017 роки, затвердженої сесією міськради 26 січня цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-