ЗМІ: ЦРУ готує кіберудар по Росії

ЗМІ: ЦРУ готує кіберудар по Росії

Укрінформ
Сполучені Штати планують проведення безпрецедентних таємних операцій проти об’єктів у Росії у відповідь на дії російських хакерів.

Про це повідомляє телекомпанія NBC з посиланням на джерела в американських розвідувальних службах.

За даними NBC, фахівцям ЦРУ було дано завдання підготувати пропозиції про кібероперацій в Росії, мета яких викликати неспокій і виставити кремлівське керівництво в неприємному для нього вигляді. Про які операції йдеться, невідомо, але в розпорядженні американських спецслужб знаходиться величезна кількість документів, пов’язаних з «непривабливою», як висловилися співрозмовники NBC, тактикою Володимира Путіна.

Обговорення з питання про відповідь на російські хакерські атаки ведуться фахівцями адміністрації Обами давно. До цих пір вони не могли дійти згоди про те, якою повинна бути відповідь: краще вдатися до таємних кібероперацій чи ввести санкції проти російського керівництва.

Як повідомляв Укрінформ, віце-президент США Джозеф Байден пообіцяв відповідь на хакерські атаки, в яких американська влада звинувачує Росію. За його словами, Володимир Путін "знатиме про це, це станеться в момент, який ми виберемо, в обставинах, які дозволять отримати максимальний ефект».

На запитання, чи стане відомо про ці кроки громадськості, віце-президент відповів: "Сподіваюся, що ні".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-