Daimler збудує в Польщі фабрику двигунів

Daimler збудує в Польщі фабрику двигунів

Укрінформ
Німецький концерн Daimler збудує поблизу Вроцлава на південному заході Польщі фабрику з виробництва двигунів для автомобілів Mercedes-Benz за приблизно 500 млн євро

Про це на прес-конференції у Варшаві заявили представники польського уряду і компанії Daimler, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Це буде перлиною польсько-німецької співпраці... Така марка як Mercedes свідчитиме про інвестиційну привабливість Польщі”, - заявив віце-прем’єр-міністр розвитку Польщі Матеуш Моравецький.

На першому етапі концерн Daimler планує інвестувати у будівництво фабрики з виробництва автомобільних двигунів близько 500 млн євро і створити кількасот місць праці. Ця інвестиція також додатково принесе ще кілька тисяч робочих місць в усьому регіоні.

Німецька компанія отримала дозвіл на економічну діяльність у спеціальній економічній зоні в районі міста Валбжих. Згідно з планами, будівництво фабрики має завершитися в 2019 році, а в 2020 році вона зможе розпочати роботу на повну потужність, виготовляючи кількасот двигунів на рік.

На фабриці виготовлятимуться різного роду двигуни для автомобілів широкої гами – від класу А до класу S. Очікується, що фірма щороку експортуватиме двигунів на суму близько 2 млрд злотих (понад 460 млн дол.) і це становитиме 1% річного польського експорту за кордон.  

У четвер віце-прем’єр Моравецький повідомив також, що уряд Польщі веде переговори з компанією Toyotа щодо здійснення інвестицій в Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-