На Львівщині запустили другу чергу ВЕС

На Львівщині запустили другу чергу ВЕС "Старий Самбір"

Укрінформ
Друга черга найпотужнішої в Українських Карпатах вітроелектростанції дала струм для райцентру Старий Самбір на Львівщині.

Наразі чотири вітрогенератори виробляють екологічно чисту енергію, генеровану завдяки силі карпатських вітрів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогоднішній запуск ще двох вітрогенераторів означає вихід проекту ВЕС «Старий Самбір-1» на повну потужність (13,2 МВт). Цей проект реалізується спільно із Європейським банком реконструкції та розвитку і фондом чистих технологій Світового Банку. Вартість проекту  20,5 млн євро», - зазначив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка.

За його словами, перша черга вітроелектростанції  дала струм у лютому минулого року. Тоді запрацювали дві вітроустановки фірми Vestas одиничною потужністю 3,30 МВт, що були приєднані до Об’єднаної енергосистеми України. За 2015 р. І-ша черга ВЕС виробила 16,5 млн кіловат годин електричної енергії.

Після включення ІІ-ої черги загальна потужність ВЕС «Старий Самбір-1» становитиме 13,20 МВт, річне виробництво електричної енергії – 35 млн кВт годин.

Вітроелектростанція «Старий Самбір» - це унікальний екологічно чистий об`єкт в енергетичній галузі України.  Зараз вона забезпечує потребу в електроенергії району, на чиїй території розмістилась. В перспективі буде збудовано вітроелектростанцію «Старий Самбір-2», яка «поділиться» струмом і з сусіднім – теж високогірним Турківським районом.

Такі ж енергетичні об`єкти з'являться у Сокалі та Сколе. Їх проекти розробляє група компаній «ЕКО-ОПТІМА».

Фото: lvivpost.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-