ФСБ знімало компромат на слідком РФ із

ФСБ знімало компромат на слідком РФ із "троянського" самовара

Укрінформ
Співробітники ФСБ заклали прослуховуючий пристрій в раніше подарований начальнику головного управління міжвідомчої взаємодії та власної безпеки СКР РФ Михайлу Максименку ними ж самовар з символікою спецслужби.

Про це повідомляє "КоммерсантЪ".

"Завдяки інформації з цього "жучка" в отриманні хабарів від представників злодія в законі Захарія Калашова (Шакро) були звинувачені відразу троє високопоставлених співробітників СКР... На слуханнях в Мосміськсуді фігурантів корупційного скандалу Михайло Максименко, керівник управління власної безпеки (УСБ) комітету Олександр Ламонов і перший заступник начальника ГСУ СКР по Москві Денис Нікандров заявили про незаконність оперативно-розшукових заходів (ОРЗ), які по відношенню до них проводили співробітники ФСБ. При цьому обвинувачені стверджували, що дані, отримані під час ОРЗ, ніяк не доводять їхню причетність до отримання хабарів", - зазначається в публікації.

Як з'ясував "Ъ", санкцію на проведення ОРЗ стосовно полковника СКР Максименка, задовольнивши клопотання управління "М" ФСБ, видав голова судового складу у справах військовослужбовців Верховного суду Ігор Крупнов ще 23 грудня минулого року. Зазначимо, що у цей час, відслуживши більше 20 років у спецназі санкт-петербурзької міліції пан Максименко перебував у лікарні через проблеми з хребтом, який пошкодив ще будучи бійцем СОБРа, випавши під час спецоперації з шостого поверху.

Між тим, скориставшись відсутністю господаря, співробітники ФСБ встановили "жучки" в квартирі і службовому кабінеті пана Максименка. Причому для останньої закладки був використаний электросамовар з логотипом ФСБ і написом: "Управління "М"" (бореться з корупцією в правоохоронних органах), подарований полковнику чекістами на якесь свято.

За даними джерела "Ъ", після виписки з лікарні пану Максименку разом з товаришами вдалося виявити "закладку", однак не вдавалися до будь-яких дій у зв'язку з цим. "У мене тут напхано, і слава богу. Нехай бачать, що я нормальний і хабарів не беру" — так, зокрема, пояснив своє ставлення до прослуховування сам пан Максименко, а відповідна фраза потрапила до його майбутньої кримінальної справи.

Як стверджують знайомі полковника, знаючи про прослуховування, той нібито сам спробував переграти чекістів. Повідомивши про гроші, яких насправді в сейфі не було, він розраховував спровокувати оперативників на силову операцію в офісі СКР, а коли вона провалиться, позбутися їхньої опіки, кажуть співрозмовники "Ъ". Однак за полковником та його заступником, які чекали близько години, ніхто не приїхав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-