Нові Google-гаджети: від смартфонів Pixel до окулярів віртуальної реальності

Нові Google-гаджети: від смартфонів Pixel до окулярів віртуальної реальності

Фото
Укрінформ
У вівторок, 4 жовтня Google представив нову лінійку телефонів Pixel. Тепер телефон від творця Android - це серйозно видозмінена ОС Android 7.1 Nougat.

Про це пише "Медуза".

"Google представила два телефони з ідентичною начинкою, але різним розміром екрану. Перший — це Pixel з діагоналлю екрану до п'яти дюймів. У Pixel XL діагональ дещо більша — 5,5 дюйма. Обидва телефони виробляє компанія HTC", - зазначається в публікації.

Як вказується, і Pixel, і Pixel XL оснащені новим процесором Qualcomm Snapdragon 821, чотирма гігабайтами оперативної пам'яті і 12-мегапіксельними камерами. Дисплей підтримує Pixel FullHD, Pixel XL — більш висока Quad HD розподільча здатність. В залежності від комплектації у телефонів буде 32 або 128 гігабайтів пам'яті. Ємність батарей становить 2770 міліамперів для Pixel і 3450 міліамперів для Pixel XL; за 15 хвилин телефон заряджається на сім годин роботи. На відміну від iPhone 7, вхід 3,5 мм для навушників Pixel є.

Корпус телефонів зроблений з алюмінію зі вставкою зі скла. Зовні вони схожі на останні iPhone з тим винятком, що сканер відбитків пальців розташований на задній панелі телефону приблизно там, де у Apple розміщено "яблуко". Телефони доступні в трьох кольорах — чорному, срібному і синьому.

Телефони Google працюють на Android 7.1 Nougat, причому якщо раніше компанія ставила на Nexus «голу» операційну систему без додаткових надбудов, то зараз пропонує доопрацьований інтерфейс з круглими іконками додатків і інші функції, ексклюзивні для Pixel. Зокрема, в Pixel є віртуальний помічник Google Assistant.

Google Pixel і за "начинкою", і за ціною змагається з флагманськими моделями Samsung — ціна на новий телефон починається від 649 доларів (майже 17 тисяч гривень).

Три інші новинки Google відносяться до категорії побутової електроніки. Перша з них — суміш бездротовий колонки і голосового асистента Google Home, здатного додати подію в календар, змінити трек чи знайти відповідь на якесь запитання. Пристрій дуже схожий на "розумну" колонку Amazon Echo, представлену ще в 2014 році. Echo критикували за якість звуку, але хвалили за роботу голосового асистента і можливості управління "розумним будинком". Ці самі функції має і Google Home.

Друга новинка — роутер Google Wifi. У компанії стверджують, що у роутера більш широка зона покриття Wi-Fi, ніж у конкурентів, а також є можливість об'єднати декілька пристроїв в єдину велику мережу. До пристрою додається додаток-компаньйон, що дозволяє налаштувати його. Вартість роутера — 129 доларів, а за 299 доларів можна купити відразу три.

Крім цього, Google представила нову версію телеприставки Chromecast, що дозволяє передавати на телевізор зображення у форматі 4K. У Chromecast трохи змінився дизайн, з'явилася підтримка Ethernet і зросла вартість — до 69 доларів проти 35 доларів за стару версію.

До того ж, Google показав нову платформу Daydreaming. Фактично, це новий стандарт технологій віртуальної реальності, яка може, на відміну від старого Google Cardboard, змагатися за можливостями з Oculus Rift та іншими проектами. В рамках платформи Google розробила окуляри віртуальної реальності Daydream View, екраном у яких служить потужний смартфон, а також власний контролер.

Daydream View буде поставлятися в трьох кольорах — темно-сірому, світло-сірому й червоному. Набір із окулярів і контролера коштує 79 доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-