«Нобеля» з фізики дали за відкриття «секретів екзотичної матерії»

«Нобеля» з фізики дали за відкриття «секретів екзотичної матерії»

Укрінформ
У вівторок, 4 жовтня, у Стокгольмі були оголошені лауреати Нобелівської премії з фізики. Ними стали Девід Джеймс Таулес, Фредерік Дункан Майкл Холдейн і Джон Майкл Костерліц.

Про це на прес-конференції з нагоди оголошення лауреатів премії повідомив постійний секретар Шведської королівської академії наук Йоран К. Ганссон, інформує кореспондент Укрінформу.

«Шведська королівська академія наук вирішила нагородити Нобелівською премією з фізики у 2016 році Девіда Джеймса Таулеса, Фредеріка Дункана Майкла Холдейна і Джона Майкла Костерліца за теоретичні відкриття топологічних фазових переходів і топологічних фаз матерій», - оголосив Ганссон.

Він додав, що лауреати-фізики «відкрили секрети екзотичної матерії».

Чотири мільйони шведських крон отримає Девід Джеймс Таулес, а ще чотири розділять між собою Фредерік Дункан Майкл Холдейн і Джон Майкл Костерліц.

Нобелівські комітети до моменту оголошення нічого не повідомляють ані про претендентів на премію, ані про тих, хто їх висунув.

У середу, 5 жовтня, Нобелівський комітет оголосить лауреата з хімії. Ім'я володаря Нобелівської премії миру стане відомо 7 жовтня, а премії в області економіки - 10 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-