Німецький журналіст став мішенню російських хакерів - Spiegel

Німецький журналіст став мішенню російських хакерів - Spiegel

Укрінформ
Щонайменше один журналіст німецької громадської телерадіокомпанії WDR зазнав атаки російських хакерів.

За даними журналу Der Spiegel, до атаки могла бути причетне угрупування під назвою Sofacy, за якою, вочевидь, стоять російські спецслужби.

Злочинці діяли за тим самим сценарієм, що і під час кібератак на комп'ютери низки політиків і членів партій ФРН.

Репортер WDR отримав в серпні 2016 року лист електронною поштою, в якому стверджувалося, що лист нібито відправлено з штаб-квартири НАТО в Брюсселі. У ньому знаходилося посилання, при переході за яким комп'ютер ставав вразливим для шпигунського програмного обладнання.

Офіційно представники WDR інформацію про подію не підтверджують. Та все ж Der Spiegel з посиланням на джерела в телерадіокомпанії зазначає, що причиною атаки могло стати висвітлення ситуації з допінгом в російському спорті.

Раніше об'єктами схожого кібернападу стали члени фракцій бундестагу, представники молодіжної організації Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Junge Union, канцелярії Лівої партії та відділення ХДС у федеральній землі Саар.

Останнім часом у Німеччині почастішали кібератаки на мережі уряду і промислових підприємств, зазначає Deutsche Welle. Німецькі влади фіксують в день по 20 спроб злому урядової мережі. У травні штаб-квартира партії Християнсько-демократичний союз також зазнав атаки, організованоъ угрупованням Sofacy.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-